macOS Catalina brengt vier verbeteringen naar de Mail-app

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Hoewel steeds meer maildiensten een goede interface voor webmail hebben, blijft de Mail-app een van de meestgebruikte apps op de Mac. In macOS Catalina voegt Apple vier functies toe die het beheer van je mailbox makkelijker maken. Het zijn geen enorm grote wijzigingen, maar wel handige kleinigheidjes die goed van pas komen.

Afzenders blokkeren

Dit is echt zo’n functie waarvan je je afvraagt waarom het niet eerder in de Mail-app zat. Hoe dan ook, in macOS Catalina wordt het mogelijk om een afzender direct te blokkeren. Je hoeft niet meer met mailregels te werken, maar kunt bij een ontvangen bericht meteen kiezen om de afzender te blokkeren. E-mail van deze afzender zal dan rechtstreeks naar de prullenbak verplaatst worden en je krijgt er geen notificaties van.

macos catalina mail afzender blokkeren
Klik/tap voor groter.

Afmelden mailinglijsten

Deze functie zal gebruikers van een iPhone of iPad en een Mac bekend voorkomen. Wanneer de Mail-app van macOS Catalina detecteert dat een bericht van een mailinglijst afkomstig is, wordt bovenaan automatisch de mogelijkheid getoond om je uit te schrijven. De Mail-app regelt dit straks ook op je Mac met één klik voor je. Deze functie was al langer aanwezig in iOS.

macos catalina mail-app afmelden
Klik/tap voor groter

Berichtenreeks (thread) stil

Een inhoudelijke discussie tussen een aantal collega’s in de mail en jij staat in de cc? Dat zorgt wel eens voor ergernissen met mailtjes die maar binnen blijven komen in dezelfde berichtenreeks (thread). In macOS Catalina kun je dit soort conversaties dempen en ze lezen wanneer het jou uitkomt.

demp mail
Klik/tap voor groter.

Compacte weergave mailbox

Heb je veel e-mailberichten te verwerken of zie je graag veel informatie op één scherm? Dan is de nieuwe lay-out van de Mail-app met kolommen iets voor je. Deze is in de Mail-app van macOS Catalina te vinden onder het menu Weergave en toont berichten zonder voorvertoning in een compacte lijst.

macos catalina mail-app compacte weergave
Klik/tap voor groter.

Meer macOS Catalina…

macOS Catalina wordt in de herfst uitgebracht en komt naar iedere Mac die momenteel ook macOS Mojave kan draaien, met uitzondering van de Mac Pro uit 2012 of eerder. Wij zetten in ons alsmaar groeiende dossier alle nieuwe functies op een rij.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Cest Mac

  Persoonlijk zou ik het wenselijk vinden als de regels die je instelt ook meteen op je iPhone werken. Nu werkt het alleen op je Mac.

 • Profielfoto
  pruus

  Ja, en we missen al jaren de optie om een mail op een bepaalde datum op te volgen. Iets wat een zakelijke app zou moeten kunnen. En het komt er maar niet. Weer een blunder van de bovenste plank om zo voor de zakelijke markt interessant te blijven.

 • Profielfoto
  Rickje

  Ooh! Die laatste foto! Wat heerlijk old-skool! Zo was de Mail interface ook 15 jaar terug toen Mac OS X net uit was.

 • Profielfoto
  Remko

  Zoeken moet beter worden.
  Het moet vinden worden.
  Werken als een filter.
  Momenteel is zoeken in mail een drama

 • Profielfoto
  DirkDiggler69

  Even een beetje naast de topic, maar zijn er meer mensen waarbij het mailprogramma op voorgrond opent bij iedere binnenkomende mail? Zelfs als je een app open hebt staan opent mail splitscreen! Deze laatste optie kan je in de instellingen aan/uit zetten maar wat ik ook probeer, het maakt geen verschil. Super IRRITANT! Iemand een oplossing?!

 • Profielfoto
  Koezel

  Jammer dat de bijlagen nog steeds niet als een bijlage mee gaan maar gewoon in het bericht geplakt zijn. Lastig voor de ontvanger.

  Of ik moet iets over het hoofd zien. Afzender blokkeren is dan eindelijk wel mogelijk.

 • Profielfoto
  RW076

  Leuk enzo, maar geen 32bit blijft gewoon k. te veel games en oudere software heeft geen of krijgt geen 64bit ondersteuning.