‘MacBook Pro met nieuw scherm en beter toetsenbord in oktober’

Door: Raymon Mens - 5 reacties
MacBook Pro 2018 Touch Bar

Is 2019 een goed jaar voor de Mac? We hebben de onthulling van de Mac Pro, een bijgewerkte MacBook Air en stevige upgrade voor de 13-inch MacBook Pro gehad. Toch blijft het daar naar verluidt niet bij. Apple komt in oktober met een nieuwe generatie van zijn pro-laptop. Een nieuw 16-inch model moet de toon voor de toekomst zetten.

Dit is niet het eerste gerucht dat we over een nieuwe 16-inch MacBook Pro horen. Het matig betrouwbare Economic Daily News meldt nu dat de publieke lancering voor oktober op de planning staat. De 16-inch Pro wordt naar verluidt een premium model met een vanaf-prijs van 2999 dollar.

Nieuw scherm, nieuw toetsenbord

Bronnen uit Apple’s Aziatische leveranciersketen melden dat de nieuwe model een LCD-scherm heeft met een resolutie van 3.072 x 1.920 pixels. Ter vergelijking, het huidige 15,4-inchmodel heeft een scherm met 2.880 x 1.800 pixels. Apple zou ook voor een scherm met aanzienlijk dunnere randen en subtiel afgeronde hoeken gaan. Dit is een trend die we al langer bij de iPhone zien en komt nu ook naar de laptops van Apple.

De 16-inch MacBook Pro krijgt volgens een eerder bericht ook een opnieuw ontworpen toetsenbord. Dat is geen overbodige luxe, want het huidige vlinder­toetsenbord heeft problemen met de betrouwbaarheid. Apple gaat naar verluidt terug naar een meer traditioneel schaarmechanisme.

MacBook Pro 2019 concept
Concept door: Jonathan Morrison – Klik/tap voor groter.

Nieuwe MacBook Pro als aanvulling

Door de recente vernieuwing van de MacBook Air en 13-inch MacBook Pro, lijkt het erop dat het nieuwe 16-inch model een aanvulling op de bestaande line-up wordt. Apple richt zich met dit nieuwe model op de absolute high-end. Dat is overigens geen hele gekke strategie, want high-end laptops zullen in minder grote getale worden verkocht dan de instap MacBook Air. Apple kan op deze manier de productie van nieuwe schermen en toetsenborden langzaam opschalen. Mogelijk, nee, hopelijk zien we in 2020 het nieuwe toetsenbord en scherm in alle MacBooks.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Ik hoor de zin al op het podium:

  “This MacBook is the most personal, fastest and best device we’ve ever created.”

 • Profielfoto
  PowerMac

  “Langzamer dan vorig model!” verkoopt niet zo goed: daar hebben ze onderzoek naar gedaan….

 • Profielfoto
  donut

  Een nieuw scherm lijkt me nodig als je van 15 naar 16 inch gaat

  Een nieuw toetsenbord zou zo maar net zo goed kunnen zijn als dat van de 2015 Macbook pro… maar je weet het nooit zeker!

  Al met al een premium model dat is duidelijk! $$$

   

 • Profielfoto
  pnobels

  Met die inch extra kunnen ze misschien ook terug paar usb, micro-sd en hdmi poorten voorzien:-)

 • Profielfoto
  ernst.

  pruus op 24 juli 2019 10:34
  Ik hoor de zin al op het podium:

  “This MacBook is the most personal, fastest and best device we’ve ever created.”

  :D idd. “Amazing. best everrrr”  en gelijk zijn alle millennial hipsterfanboys met hun stufi weer over de rooie en hypen ze de boel op hun FB en Insta account. *grin*