Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 juli 2019

MacBook Air 2019 is een feit: lagere prijs en True Tone

Apple heeft de MacBook Air 2019 aangekondigd. Dit nieuwe model vervangt de variant uit 2018 die in oktober van dat jaar uitgebracht werd na een lange periode van stilte rondom de Air. Het nieuwe model heeft een lagere prijs en een verbeterd scherm met True Tone.

De vanaf-prijs van de MacBook Air is verlaagd van € 1349,- naar € 1249,- en de specificaties zijn gelijk gebleven. Het instapmodel bevat nog steeds 8GB RAM en 128GB SSD. Het model met 256GB opslag is echter ook goedkoper geworden. De prijs van dat model is nu € 1499,- in plaats van € 1599,-

MacBook Air 2019 met True Tone

Het 13-inch Retina-display heeft nu ook True Tone, dat is een techniek die de kleur­temperatuur van het display automatisch aan de omgeving aangepast. Is er veel natuurlijk licht? Dan toont het scherm meer blauwtinten. In een omgeving met lamplicht wordt een warmer beeld getoond. Dat is prettiger voor de ogen. In onze review van de MacBook Air uit 2018 prezen we de kwaliteit van het scherm. Het is echt een verademing tegenover het display van de oude Air en wordt met True Tone nu weer een stukje beter.

True Tone
True Tone zit al langer op iOS-apparaten – Klik/tap voor groter.

Helaas heeft Apple de MacBook Air 2019 niet voorzien van een nieuw toetsenbord. Er is nog steeds een toetsenbord met vlindermechanisme aanwezig. Dit ontwerp is vrij kwetsbaar en veel gebruikers klagen over defecte toetsen. Apple was genoodzaakt een uitgebreid reparatieprogramma te starten. Het komt erop neer dat alle toetsenborden, ook die van de  Air 2019, vier jaar lang gratis vervangen worden bij een defect.

Oude model uit assortiment

De oude MacBook Air (uit 2015/2017) zonder Retina-scherm is nu definitief uit het assortiment van Apple gehaald. Voorheen was deze laptop nog steeds verkrijgbaar als absolute instapper met een prijs van € 1.097,91. Het voordeel van deze laptop was dat er een ‘ouderwets’ en dus niet kwetsbaar toetsenbord op zat. Op het gebied van CPU en scherm was de oude Air echter ver uit de tijd. Een logische keuze om dit model definitief met pensioen te sturen.

MacBook Air 2018 scherm
Nieuwe MacBook Air (links) vs. oude model (rechts) – Klik/tap voor groter.

Apple heeft naast de nieuwe MacBook Air ook een nieuwe 13-inch macBook pro gepresenteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MacBook Air 2019 is een feit: lagere prijs en True Tone
Sluiten