Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 1 juli 2019

‘Moederbord-problemen MacBook Air 2018 erkend door Apple’

Apple en MacBooks: het is tegenwoordig geen goed huwelijk meer. Van problemen met het display tot aan problemen met het toetsenbord: er lijkt geen einde aan te komen.

Waar de producent uit Cupertino twee weken geleden nog een reparatie-programma van start liet gaan voor MacBook Pro modellen, erkent het volgens 9to5Mac nu de moederbord-problemen van de MacBook Air uit 2018.

Apple erkent moederbord-problemen MacBook Air 2018

Als we de informatie van 9to5Mac mogen geloven heeft Apple nieuwe problemen voor de MacBook erkend. Het gaat hierbij om problemen die optreden bij het moederbord van de MacBook Air uit 2018. Volgens het bericht van de website gaat het overigens niet om alle modellen, maar om een selectief aantal. Apple lijkt de problemen kostenloos te gaan fixen voor de mensen die in het bezit zijn van een 13-inch MacBook Air met een specifiek typenummer.

Om welk typenummer het gaat maakt 9to5Mac niet bekend. Het platform claimt inzage te hebben gehad in een document die de problemen adresseert. Het document zou intern verstuurd zijn naar Apple Stores en personeel om deze op de hoogte te brengen van de situatie. Hierdoor leren we dat het niet om een groot aantal MacBook Air modellen gaat, maar slechts een beperkt aantal. Hoeveel gebruikers daadwerkelijk in aanmerking komen voor de reparatie is op dit moment nog niet bekend.

Want Apple gaat de zaak uiteraard wel oplossen. Mensen die in het bezit zijn van een 13-inch MacBook Air met het desbetreffende typenummer kunnen binnenkort een e-mail verwachten van de producent uit Cupertino. Hierbij zullen ze te horen krijgen dat hun apparaat, tot vier jaar na aanschaf van het model, kosteloos gerepareerd kan worden. Dat zijn in ieder geval de geruchten die de wandelgangen vullen. Op dit moment staat het reparatieprogramma nog niet op de website van Apple.

Zoals vermeld werd er vorige maand ook al een reparatieprogramma gestart. Het ging destijds om de MacBook Pro. Benieuwd wat er toen mis was met de laptop? Check dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Moederbord-problemen MacBook Air 2018 erkend door Apple’
Sluiten