Night
Night OMT Specials 24 juli 2019

Zo zorg je dat je iPhone de hittegolf goed doorstaat

Nederland een koud kikkerlandje? Dat is lang niet altijd zo. De temperaturen stijgen komende dagen naar absurd hoge waarden. Het kan lokaal wel 41 graden Celsius worden. Tijd dus om je hoofd koel te houden tijdens de hittegolf. En genoeg te drinken. En een beetje extra op je iPhone te letten.

We raden je aan om met deze hitte niet alleen goed voor jezelf te zorgen, maar ook om je telefoon iets beter in de gaten te houden. De hitte kan funest zijn voor de levensduur van de batterij. En dat is geen fijne gedachte als je net zo’n duizend euro hebt neergeteld voor een nieuwe iPhone XS.

Extreme warmte slecht voor je iPhone

Een iPhone kan – net als elk ander mobiel apparaat – slecht gaan functioneren bij extreem warm weer. Zo kan de hoge temperatuur bijdragen aan het verkorten van de levensduur van de batterij. Daarnaast kan teveel zon er ook toe leiden dat je iPhone zich tijdelijk vreemd gaat gedragen, wat de prestaties, het opladen en zelfs de signaalontvangst nadelig kan beïnvloeden.

De ondersteuningspagina van Apple stelt dat het het beste om je iOS-apparaat te gebruiken in een omgevingstemperatuur tussen 0º en 35º C. De weersvoorspellingen laten echter zien dat we daar ver bovenuit gaan komen. Bovendien kunnen sommige veeleisende functies, zoals GPS, grafisch intensieve games en AR-apps, ervoor zorgen dat je iPhone nog verder opwarmt.

Let vooral goed op je iPhone in de auto

Apple waarschuwt ook voor het langdurig in direct zonlicht achterlaten van je iPhone. Zorg ervoor dat je je iPhone niet in een geparkeerde auto achterlaat, omdat de temperatuur dan makkelijk kan oplopen tot het dubbele van de buitentemperatuur. Als de temperatuur te hoog wordt voor je iPhone, kunnen een of meer van de volgende symptomen optreden:

 • Opladen (inclusief draadloos opladen) vertraagt ​​of stopt helemaal.
 • Prestaties verminderen.
 • De draadloze signaalzenders gaan over op een modus waarin weinig stroom wordt verbruikt. Het signaal kan dan zwakker worden.
 • Het display dimt of wordt zwart.
 • De cameraflits werkt niet.
 • Melding: Temperatuur: De iPhone moet afkoelen
 • Bij navigatie zal een oververhitte telefoon nog wel aanwijzingen laten horen. Wanneer je een afslag nadert, wordt het display even verlicht, om na de afslag weer op zwart te gaan.

Je iPhone heeft een interne temperatuursensor. Als deze sensor een te hoge interne temperatuur registreert, krijg je een melding te zien die je aanraadt je telefoon te laten afkoelen. In extreme gevallen laat je iPhone een waarschuwing op het scherm zien. Als dat gebeurt, raadt Apple aan om je telefoon direct helemaal uit te zetten en af ​​te laten koelen.

iPhone temperatuur waarschuwing
Bij extreme oververhitting kan je iPhone een waarschuwing geven. 112 bellen blijft wel mogelijk (klik/tap voor groter)

Tips voor bij de hittegolf

 • Stel je telefoon niet teveel bloot aan direct zonlicht. Naar het strand? Stop ‘m in een tas waar geen zonlicht bij kan komen.
 • Laat je telefoon niet in een hete auto achter. Zet ‘m ook niet in carkit die op de voorruit van je auto geplakt is terwijl de zon er direct op schijnt.
 • Doe opladen bij voorkeur binnenshuis.
 • Als je telefoon symptomen van oververhitting vertoont, laat hem dan zo snel mogelijk afkoelen.

Natuurlijk zijn deze tips heel logisch en het zou eigenlijk niet nodig hoeven zijn om ze te vermelden. Toch willen we er iedereen graag aan herinneren dat een te hoge temperatuur wel degelijk gevolgen kan hebben voor je iPhone. Desondanks hopen we dat je je iPhone probleemloos kunt blijven gebruiken tijdens de komende hittegolf. Oh ja, de bovenstaande waarschuwing geldt natuurlijk ook voor je iPad of MacBook. Voorkom problemen of zelfs schade en zorg dat je mobiele apparaten het hoofd koel houden. Goed, nu terug naar de barbecue.

Reageer op artikel:
Zo zorg je dat je iPhone de hittegolf goed doorstaat
Sluiten