Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 4 juli 2019
Leestijd: 2 minuten

De onaangekondigde iPhone 11 Max is al te koop met Android

In september wordt de iPhone 11 onthuld, naast de iPhone 11 Max en iPhone XR 2. Althans, als Apple voor die namen kiest. Een YouTuber heeft nu al een merkwaardige kopie te pakken.

iPhone 11 Max kloon (met Android!)

We gaan pas in september kennis maken met de onvermijdelijke iPhone 11, de opvolger van de iPhone XS en iPhone XS Max. Toch hebben we het design van het onaangekondigde toestel al uitgebreid kunnen bewonderen. Van schimmige CAD-renders tot de eerste hoesjes van accessoirefabrikanten.

Dat zorgt ervoor dat kleine bedrijfjes uit China ook al een goed beeld hebben van hoe de iPhone 11 eruit gaat zien. Oftewel, de eerste verrassend accurate klonen duiken hier en daar op. Op YouTube verscheen deze week een eerste hands-on.

We zien een neppe iPhone 11 Max, al zou je dat van afstand niet zeggen. Het toestel draait op Android, maar met een speciale skin waardoor het lijkt alsof je een iPhone 11 Max met iOS gebruikt. Aan de achterkant zit zelfs de op zijn zachtst gezegd controversiële vierkante cameramodule.

Het YouTube-kanaal Amazing Unboxing heeft modellen in het Space Gray, Silver en Gold. Ze lijken van dezelfde materialen gemaakt te zijn als ‘echte’ iPhones. We hebben het hier dus niet over een goedkope kopie die je op je lokale braderie kunt kopen.

Bovendien geven dit soort kopieën een goed beeld van hoe de iPhone 11 (Max) eruit zal gaan zien, en hoe het aanvoelt. Een ‘echt’ toestel in je hand houden is immers compleet andere koek dan naar onscherpe renders turen op je smartphone of laptop.

Toch missen er nog een aantal details, die we wel in eerdere leaks hebben gezien. Het voornaamste voorbeeld daarvan is dat de mute switch nog steeds van voor naar achter schuift, in plaats van omhoog.

De komende maanden gaan we ongetwijfeld meer van dit soort klonen tegen komen, tot Tim Cook de real deal aan ons toont.

https://youtu.be/7CwuNS0aTIY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
De onaangekondigde iPhone 11 Max is al te koop met Android
Sluiten