De onaangekondigde iPhone 11 Max is al te koop met Android

Door: Noah Korevaar - 15 reacties
iPhone 11 kloon Android

In september wordt de iPhone 11 onthuld, naast de iPhone 11 Max en iPhone XR 2. Althans, als Apple voor die namen kiest. Een YouTuber heeft nu al een merkwaardige kopie te pakken.

iPhone 11 Max kloon (met Android!)

We gaan pas in september kennis maken met de onvermijdelijke iPhone 11, de opvolger van de iPhone XS en iPhone XS Max. Toch hebben we het design van het onaangekondigde toestel al uitgebreid kunnen bewonderen. Van schimmige CAD-renders tot de eerste hoesjes van accessoirefabrikanten.

Dat zorgt ervoor dat kleine bedrijfjes uit China ook al een goed beeld hebben van hoe de iPhone 11 eruit gaat zien. Oftewel, de eerste verrassend accurate klonen duiken hier en daar op. Op YouTube verscheen deze week een eerste hands-on.

We zien een neppe iPhone 11 Max, al zou je dat van afstand niet zeggen. Het toestel draait op Android, maar met een speciale skin waardoor het lijkt alsof je een iPhone 11 Max met iOS gebruikt. Aan de achterkant zit zelfs de op zijn zachtst gezegd controversiële vierkante cameramodule.

Het YouTube-kanaal Amazing Unboxing heeft modellen in het Space Gray, Silver en Gold. Ze lijken van dezelfde materialen gemaakt te zijn als ‘echte’ iPhones. We hebben het hier dus niet over een goedkope kopie die je op je lokale braderie kunt kopen.

Bovendien geven dit soort kopieën een goed beeld van hoe de iPhone 11 (Max) eruit zal gaan zien, en hoe het aanvoelt. Een ‘echt’ toestel in je hand houden is immers compleet andere koek dan naar onscherpe renders turen op je smartphone of laptop.

Toch missen er nog een aantal details, die we wel in eerdere leaks hebben gezien. Het voornaamste voorbeeld daarvan is dat de mute switch nog steeds van voor naar achter schuift, in plaats van omhoog.

De komende maanden gaan we ongetwijfeld meer van dit soort klonen tegen komen, tot Tim Cook de real deal aan ons toont.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Niels

  Ik vind het er persoonlijk niet uitzien, dan had ik nog liever een horizontale camera notch gezien a la Samsung S10

 • Profielfoto
  macqintosh

  In één woord…. SNEU! Copycat China, man man. We (Lees: de gemiddelde chinees) hebben geen cent te makken maar willen wel een iPhone dus namaken die hap inclusief Android met een iOS schilletje eromheen zodat we andere minder bedeelde chinezen de ogen uit kunnen steken.

 • Profielfoto
  macqintosh

  En is het nu een vrouw met een zware stem of een gast die zijn nagels is vergeten te knippen?

 • Profielfoto
  midas

  Film is nu al niet meer te zien

 • Profielfoto
  Mac Marcel

  Innoveert Apple nu zo weinig dat op de eerste pagina van deze website alleen maar nieuws over copy cats staat? Daar kan OMT niks aan doen natuurlijk. Maar het is wel bedroevend de laatste jaren met Apple.:-)

 • Profielfoto
  arno1975

  Mac Marcel op 4 juli 2019 09:54
  Innoveert Apple nu zo weinig dat op de eerste pagina van deze website alleen maar nieuws over copy cats staat? Daar kan OMT niks aan doen natuurlijk. Maar het is wel bedroevend de laatste jaren met Apple.:-)

  Serieus? Dit is nu al de 254 keer dat ik lees dat “Apple niet innoveert”. Kom zelf eens met wat nieuws zou ik zeggen😇🤛🏻

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Stevige schermranden, stevige notch, stevige camera-bump.

  Yep; nailed it!

 • Profielfoto
  ro_me

  arno1975 op 4 juli 2019 10:24

  Mac Marcel op 4 juli 2019 09:54
  Innoveert Apple nu zo weinig dat op de eerste pagina van deze website alleen maar nieuws over copy cats staat? Daar kan OMT niks aan doen natuurlijk. Maar het is wel bedroevend de laatste jaren met Apple.:-)

  Serieus? Dit is nu al de 254 keer dat ik lees dat “Apple niet innoveert”. Kom zelf eens met wat nieuws zou ik zeggen😇🤛🏻

  Zeg je nu dat hij zelf maar een nieuwe smartphone moet ontwikkelen, produceren en verkopen? Of bedoel je dat hij nieuw commentaar moet verzinnen? Beide zijn praktisch onmogelijk! Dat laatste natuurlijk omdat Apple niet innoveert!

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR
 • Profielfoto
  yellow

  KarelWillem op 4 juli 2019 12:03
  Stevige schermranden, stevige notch, stevige camera-bump.

  Yep; nailed it!

  @KarelWillem Als je de schermranden weghaalt dan klaag je (of klaagt men) weer dat het niet vast te houden is. Haal je de notch weg dan zal je weer zeggen dat Apple de concurrentie volgt en niet meer innoveert. Verwijder je de camera-bump door de telefoon dikker te maken dan zal je weer klagen dat het te zwaar en te dik is. Dus wat moet Apple?

 • Profielfoto
  Rick

  @yellow niet luisteren naar KarelWillem

 • Profielfoto
  syltheboy

  macqintosh op 4 juli 2019 09:47
  En is het nu een vrouw met een zware stem of een gast die zijn nagels is vergeten te knippen?

  Dat van die nagels viel mij ook al op.

 • Profielfoto
  Mac Marcel

  arno1975 op 4 juli 2019 10:24

  Mac Marcel op 4 juli 2019 09:54
  Innoveert Apple nu zo weinig dat op de eerste pagina van deze website alleen maar nieuws over copy cats staat? Daar kan OMT niks aan doen natuurlijk. Maar het is wel bedroevend de laatste jaren met Apple.:-)

  Serieus? Dit is nu al de 254 keer dat ik lees dat “Apple niet innoveert”. Kom zelf eens met wat nieuws zou ik zeggen😇🤛🏻

  Ik heb de hele nacht nagedacht over een zelf te ontwikkelen iPhone. Tot mijn spijt moet ik bekennen dat ik minder innovatieve kracht heb dan de 132.000 werknemers van Apple. Ik ga maar eens bij de Chinezen kijken of er wat te kopiëren valt 😇

 • Profielfoto
  pruus

  Slim van Apple, door anderen prototypes te laten maken, om te kijken hoe de eerste reacties zijn. Mensen, het is een snode plan om de nieuwe iPhones aan de mensen te brengen. Slim dus.