Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 juli 2019
Leestijd: 2 minuten

Wanneer komt de ‘iPhone 11’? Wij denken 10 september en hier is waarom

Hoewel het even stil is met geruchten rondom de ‘iPhone 11’ voor 2019, komt de lancering steeds dichterbij. We horen steeds vaker de vraag “wanneer is de release van de nieuwe iPhone?” en hebben wel een idee. Je kunt er eigenlijk de klok op gelijk zetten: sinds 2012 is het ieder jaar in september zo ver.

De datum is vrij eenvoudig te voorspellen. Apple organiseert persconferenties voor zijn nieuwe iPhone altijd op dinsdag of woensdag. Wetende dat Apple journalisten van over de hele wereld invliegt, is maandag verboden. De keuze aan data is daarom beperkt.

iPhone 11 waarschijnlijk op 10 september 2019

Het kan dus op de 3e, de 4e, de 10e, de 11e, de 17e of de 18e september gebeuren. We kunnen 3 en 4 meteen wegstrepen, dat zijn twee datums waarvan we denken dat ze veel te vroeg in de maand zijn. Een andere datum die om voor de hand liggende redenen uit deze lijst kan worden verwijderd, is 11 september.

Nu blijven slechts 10, 17 en 18 september 2019 over als datum voor de lancering van de nieuwe iPhone 11. Dat het de 17e of 18e gaat gebeuren, lijkt ons sterk. Omdat dat zou betekenen dat de iPhone geen invloed zou hebben op de resultaten van het huidige financiële kwartaal dat in september ten einde loopt. Apple wil graag een kleine piek in iPhone-verkopen om de beurs tevreden te stellen. Dat blijft slechts 10 september, de datum die naar onze mening het meest waarschijnlijk is, over. Wij verwachten dat Tim Cook dan de opvolger van de iPhone XS (Max), XR en de Apple Watch Series 4 op het podium onthult.

iPhone 11 kloon Android
Dummy-modellen van hoe de iPhone 11 er mogelijk uit gaat zien – Klik/tap voor groter.

Drie nieuwe iPhone-modellen

Dit jaar houdt Apple naar verluidt vast aan een bekend concept. De iPhone XS (Max) krijgt een opvolger met OLED-scherm van 5,8- en 6,5-inch. Daarnaast komt er een iPhone XR-opvolger met 6,1-inch LCD-scherm. Wat is er dan nieuw aan de ‘iPhone 11’? Geruchten zeggen een derde camera, een opnieuw ontworpen achterkant, modus voor nachtzicht, grotere accu, bi-directioneel draadloos laden en meer. De naam iPhone 11 of iPhone 2019 is alles behalve zeker, maar wordt in het geruchtencircuit het meest gebruikt.

Naast de nieuwe iPhone en Apple Watch, maakt Apple waarschijnlijk ook de definitieve releasedatum van iOS 13 en watchOS 6 bekend. De iPhone 11 en Apple Watch Series 5 worden straks direct met deze nieuwe besturingssystemen geleverd. Bezitters van een iPhone 6s of nieuwer kunnen straks upgraden. Wij hebben al een preview met de meest interessante nieuwe functies in iOS 13 online.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wanneer komt de ‘iPhone 11’? Wij denken 10 september en hier is waarom
Sluiten