iPad 7: ‘productie instapmodel met nieuw ontwerp gestart’

Door: Raymon Mens - 7 reacties
iPad Air

Google stopt met het maken van tablets, maar Apple geeft juist vol gas. Na een volledig nieuwe iPad Pro, mini 5 en iPad Air komt er naar verluidt ook snel een ‘iPad 7’. Het moet een goedkoop model worden, maar met een nieuw ontwerp. Het scherm wordt naar verluidt iets groter, namelijk 10,2-inch.

De goedkoopste tablet die Apple momenteel verkoopt, kost € 359,- en daar krijg je een tablet met 9,7-inch scherm voor, met een ontwerp dat al jaren meegaat. Een nieuw ontwerp met bijvoorbeeld dunnere schermranden zou Apple’s instapper echter niet misstaan.

Goedkoopste iPad, groter scherm

Volgens het matig betrouwbare Economic Daily News start de massaproductie van de nieuwe instap-tablet nog deze maand, wat een lancering in september of het laatste kwartaal van 2019 zou kunnen betekenen. Door een nieuw ontwerp met iets dunnere randen kan het scherm ook groter worden. Naar verwachting blijft de home-knop met Touch ID wel behouden, want Face ID is een erg dure techniek die niet in een iPad van € 359,- geïntegreerd kan worden zonder een forse prijsverhoging. Ook de koptelefoon-uitgang zou blijven bestaan.

Een groter scherm is prettig voor het consumeren van content, maar heeft ook een klein nadeel. De volledige versie van Microsoft Office is gratis voor apparaten met een scherm van 10-inch of kleiner. Met 10,2-inch zou de aankomende iPad 7 daar net boven zitten.

Office iPad
Klik/tap voor groter.

Opmerkelijke timing

Een nieuwe Apple-tablet aan het eind van 2019 zou opmerkelijk zijn. De afgelopen jaren heeft Apple de goedkoopste tablet steeds in het voorjaar vernieuwd. De iPad Pro krijgt echter steeds in oktober een vernieuwing. Apple lijkt bovendien niet bang om producten vaker dan eens per jaar te vernieuwen. Dat zagen we recent nog bij de MacBook Air 2019. Die werd in oktober van 2018 onthuld, maar een nieuw model werd al in juli van 2019 aangekondigd.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  TheDoctor40

  Wait, office is gratis op apparaten kleiner dan 10 inch? Wat is dat nou weer voor een idioot vereiste….

 • Profielfoto
  gipsman

  Ja, idioot is het juiste woord. Idiote graaicultuur.

 • Profielfoto
  Lolsmurf

  Ik heb al jaren de iPad Pro 12″. Wat een fijn ding is dat toch. Zal nooit meer een ander type overwegen.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Lolsmurf op 10 juli 2019 21:43
  Ik heb al jaren de iPad Pro 12″. Wat een fijn ding is dat toch. Zal nooit meer een ander type overwegen.

  Hm, ook niet de 12.2”?

 • Profielfoto
  Falkor73

  Wel weer heel veel ‘naar verluidt’. Dat is toch wel het meest favoriete zinnetje van de schrijver….

 • Profielfoto
  Lolsmurf

  PowerMac op 11 juli 2019 04:40

  Lolsmurf op 10 juli 2019 21:43
  Ik heb al jaren de iPad Pro 12″. Wat een fijn ding is dat toch. Zal nooit meer een ander type overwegen.

  Hm, ook niet de 12.2”?

  Ik rond altijd af…..

 • Profielfoto
  Ree

  Lolsmurf op 11 juli 2019 18:21
  Ik rond altijd af…..

  Ik ook, maar niet naar beneden …;)