Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 juli 2019

iOS 13 laat je direct in de Foto’s-app video bewerken

De foto’s-app van iOS heeft prima tools voor het bewerken van foto’s. Met video kun je echter vrij weinig. Je kunt gemaakte video inkorten, maar daar houdt het ook wel bij op. In iOS 13 komt daar echter verandering in.

In de aankomende aankomende iOS-versie kun je video’s op dezelfde manier bewerken als foto’s. Croppen, roteren, draaien, de kleuren aanpassen en filters toepassen, het is direct mogelijk. Je hoeft hier met iOS 13 geen aparte app zoals iMovie meer voor te gebruiken. Alle bewerkingen kunnen ook altijd ongedaan gemaakt worden.

Video’s bewerken in iOS 13: vier opties

Je ziet in iOS 13 bij het bewerken van een video in de Foto’s-app niet alleen de optie om een video in de korten, maar veel meer tools. Aan de zijkant staan vier iconen. Video, pas aan, filters en bijsnijden. Dit zijn de opties:

  • Video: hier zie je de optie om een video in te korten. Het geluid uitschakelen is ook mogelijk. Het is echter niet mogelijk om een video in stukjes op te knippen.
  • Pas aan: in deze sectie kun je onder andere de belichting, het contrast, de helderheid, kleuren, verzadiging, kleurtemperatuur, scherpte en ruisonderdrukking aanpassen.
  • Filters: net als bij foto’s kun je in iOS 13 ook filters op video’s toepassen. Je hebt de keuze uit negen filters en kunt de intensiteit van ieder filter handmatig tweaken.
  • Bijsnijden: zoals de naam al zegt kun je hier je video bijsnijden, maar ook de rotatie aanpassen en de video recht maken. Daarnaast is het perspectief hier in te stellen.
iOS 13 video aanpassen 001
Klik/tap voor groter.

Aanpassingen zijn niet-destructief

Alle bewerkingen die je aan video’s in iOS 13 doet, zijn niet-destructief. Dat wil zeggen dat je altijd terug kunt naar het origineel door op de knop ‘herstel’ te drukken. Net als bij foto’s dus. Het is ook niet nodig om een kopie van een bestand te maken om het origineel te bewaren, dat scheelt weer ruimte in de toch al niet al te ruim bemeten iCloud-fotobibliotheek waar je standaard slechts 5 GB gratis ruimte krijgt.

iOS 13 video aanpassen 002
Klik/tap voor groter.

iOS 13 is nu beschikbaar

De iOS 13 is nu beschikbaar voor iPhone. iPadOS 13 laat nog tot 30 september op zich wachten. De update werkt op bijna ieder toestel dat nu ook iOS 12 kan draaien, behalve de iPhone 5s en 6. Naast deze zijn er nog veel meer nieuwe functies. Bekijk ze allemaal in ons alsmaar groeiende dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 13 laat je direct in de Foto’s-app video bewerken
Sluiten