iOS 12.4 uit: laatste update voor iPhone 6 en ouder

Door: Raymon Mens - 7 reacties
publieke bèta iOS 13
Afbeelding: Apple

Apple heeft zojuist iOS 12.4 uitgebracht. Het is waarschijnlijk de laatste grote update die iOS 12 ooit zal krijgen, want de release van iOS 13 komt steeds dichterbij. Dat wil ook zeggen dat de iPhone 6 en oudere toestellen na iOS 12.4 waarschijnlijk geen updates krijgen.

iOS 13 is namelijk niet compatibel met toestellen ouder dan de iPhone 6 uit 2014. Dit toestel heeft daarmee ruim vijf jaar updates gehad. Een score waar menig Android-fabrikant jaloers op zou zijn. Naast de gebruikelijke bugfixes, brengt iOS 12.4 ook een nieuwe functie die het makkelijker maakt om naar een nieuwe iPhone te migreren.

Nieuw in iOS 12.4

De nieuwe migratietool van iOS 12.4 werkt volledig draadloos. Wanneer je een nieuwe iPhone koopt, wordt je aangeboden om alle data draadloos over te dragen. Zo kun je snel weer aan de slag. Daarnaast bevat de update ook nieuwe functies voor Apple’s Nieuws-app en betaaldienst Apple News+. Het is nu makkelijker om tijdschriften en kranten die zijn gedownload te raadplegen en een lijst samen te stellen. Deze dienst is echter (nog) niet in Nederland beschikbaar, dus voor ons telt alleen de nieuwe migratietool.

iPhone 6
Klik/tap voor groter.

iPhone 6 of ouder? Tijd voor iets nieuws…

iOS 12.4 is de laatste grote update voor de iPhone 5s en iPhone 6. Deze toestellen zullen in september geen update naar iOS 13 meer krijgen. Dat wil zeggen dat je vanaf september geen beveiligingsupdates meer krijgt. Ook zullen steeds meer apps stoppen met werken omdat een oudere iOS-versie niet langer ondersteund wordt.

Naast iOS 12.4 zijn ook tvOS 12.4, watchOS 5.3 en macOS 10.14.6 beschikbaar. Een avond vol updates dus.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Goed nieuws. Voorlopig kan ik nog niets downloaden. Om 20 uur probeer ik opnieuw. 😎

 • Profielfoto
  Weirdomusic

  Ik ben een paar weken geleden overstapt van een iPhone 6 Plus naar een Xs Max en ik kon met iOS 12.3 ook al alle gegevens draadloos overzetten. (Werkte overigens uitstekend)

 • Profielfoto
  Facundo

  Android-fabrikant?

 • Profielfoto
  ToMiKoN

  Als de prijzen van hun nieuwe toestellen niet zakken, blijf ik toch nog even gezellig op mijn iPhone 6 Plus met iOS 12! Is geen snelheidswonder, maar doet het nog prima met zijn nieuwe batterij van vorig jaar!

 • Profielfoto
  MacbookTo

  ToMiKoN, ik val je bij.  Mijn iPhone 6 had ik in januari 2019 4 jaar en ook in december 2018 een nieuwe batterij erin laten zetten. Ik vervang hem pas als hij kapot is. Hij is niet echt snel maar hij zit ook vrij vol. Meer dan 17.000 foto’s. Ik ben er nog steeds blij mee.

 • Profielfoto
  leavestone

  AirPods Connectie valt uit in gesprekken na update:( geen update voor AirPods beschikbaar.

 • Profielfoto
  Thijs

  Na de update (iPhone xs) werkt FaceID niet meer. Eerdere tips om datum handmatig aan te passen en weer terug te zetten of reboot geeft helaas geen soelaas !