Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 juli 2019

iOS 12.4 uit: laatste update voor iPhone 6 en ouder

Apple heeft zojuist iOS 12.4 uitgebracht. Het is waarschijnlijk de laatste grote update die iOS 12 ooit zal krijgen, want de release van iOS 13 komt steeds dichterbij. Dat wil ook zeggen dat de iPhone 6 en oudere toestellen na iOS 12.4 waarschijnlijk geen updates krijgen.

iOS 13 is namelijk niet compatibel met toestellen ouder dan de iPhone 6 uit 2014. Dit toestel heeft daarmee ruim vijf jaar updates gehad. Een score waar menig Android-fabrikant jaloers op zou zijn. Naast de gebruikelijke bugfixes, brengt iOS 12.4 ook een nieuwe functie die het makkelijker maakt om naar een nieuwe iPhone te migreren.

Nieuw in iOS 12.4

De nieuwe migratietool van iOS 12.4 werkt volledig draadloos. Wanneer je een nieuwe iPhone koopt, wordt je aangeboden om alle data draadloos over te dragen. Zo kun je snel weer aan de slag. Daarnaast bevat de update ook nieuwe functies voor Apple’s Nieuws-app en betaaldienst Apple News+. Het is nu makkelijker om tijdschriften en kranten die zijn gedownload te raadplegen en een lijst samen te stellen. Deze dienst is echter (nog) niet in Nederland beschikbaar, dus voor ons telt alleen de nieuwe migratietool.

iPhone 6
Klik/tap voor groter.

iPhone 6 of ouder? Tijd voor iets nieuws…

iOS 12.4 is de laatste grote update voor de iPhone 5s en iPhone 6. Deze toestellen zullen in september geen update naar iOS 13 meer krijgen. Dat wil zeggen dat je vanaf september geen beveiligingsupdates meer krijgt. Ook zullen steeds meer apps stoppen met werken omdat een oudere iOS-versie niet langer ondersteund wordt.

Naast iOS 12.4 zijn ook tvOS 12.4, watchOS 5.3 en macOS 10.14.6 beschikbaar. Een avond vol updates dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 12.4 uit: laatste update voor iPhone 6 en ouder
Sluiten