Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 4 juli 2019
Leestijd: 2 minuten

Met meerdere apparaten betalen mogelijk dankzij Google Chrome

Vorig jaar besloot Google Android Pay en de Google Wallet samen te smelten tot Google Pay om efficiënter online te kunnen betalen. Nu maken ze het betalingsplatform nog een stukje handiger, zodat online shoppen nog naadlozer wordt op al je devices. Via het Chromium Blog heeft Google laten weten dat je vanaf nu je betalingsgegevens in je Google account kunt synchroniseren over al je apparaten.

Creditcardgegevens altijd bij de hand

Gebruikers konden natuurlijk creditcardgegevens al opslaan in Google Pay, zodat ze niet elke keer weer het hele creditcardnummer in hoeven te vullen als ze online shoppen. Tot nu toe moest je echter op verschillende devices weer opnieuw de gegevens invoeren. Vanaf nu hoeft dat dus niet meer en kun je al je betalingsgegevens in Google Pay synchroniseren, zodat wanneer je via Chrome shopt je alles meteen bij de hand hebt.

Kleine controle voor betaling

Natuurlijk klinkt dat wat gevaarlijk en zou je denken dat als iemand bijvoorbeeld je smartphone in handen krijgt, ze de tijd van hun leven kunnen hebben met je creditcard. Dat is gelukkig niet zo en er is nog wel een kleine controle voordat er daadwerkelijk betaald kan worden. Als je ingelogd bent in Chrome en de browser je de optie biedt om creditcardgegevens van je Google account te gebruiken, moet je nog wel eerst even de veiligheidscode van je creditcard invullen. Deze staat meestal op de achterkant van de kaart.

Gegevens lokaal opslaan in Google Chrome

Natuurlijk heb je nog steeds de optie om betalingsgegevens alleen lokaal op te slaan op je apparaten. Om een creditcard lokaal in te voeren, ga je naar je Chrome settings en kies je vervolgens voor Payment methods > Add. De nieuwe feature werkt overigens los van Chrome Sync en zorgt er niet voor dat Chrome Sync wordt ingeschakeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Met meerdere apparaten betalen mogelijk dankzij Google Chrome
Sluiten