iOS 13 bèta: FaceTime fopt je gesprekspartner met oogcorrectie

Door: Noah Korevaar - 3 reacties

Op het moment is Apple druk bezig met iOS 13 en duiken er om de zoveel tijd weer nieuwe features op, dankzij de bèta-versies. Waaronder een opvallende toevoeging aan FaceTime.

Zo ontdekten verschillende gebruikers een nieuwe FaceTime feature in de derde iOS 13 bèta, die je ogen met augmented reality corrigeert om je gesprekspartner te foppen.

iOS 13: FaceTime Attention Correction

De nieuwe feature gaat onder de naam FaceTime Attention Correction en zou een nieuwe mate van intimiteit moeten brengen naar je FaceTime gesprekken. De feature zorgt er namelijk voor dat het altijd lijkt alsof je recht in de camera kijkt. Zo denkt je gesprekspartner dat hij je volle aandacht heeft, terwijl je eigenlijk naar het scherm aan het kijken bent.

“Next Century Shit”

De eerste reacties over FaceTime Attention Correction zijn behoorlijk positief en gebruikers lijken onder de indruk te zijn van de nieuwe optie.  Zo zou het “next-century shit” zijn en in één van de reacties probeert een gebruiker zelfs met de eer te strijken voor het bedenken van de nieuwe feature. De feature schijnt dus behoorlijk goed te werken, hoewel het in sommige situaties misschien toch voor een onnatuurlijk lijkend beeld zou kunnen zorgen.

Het is nog onduidelijk welke iPhones allemaal met de feature aan de slag kunnen. Volgens sommigen zou het alleen beschikbaar zijn voor de iPhone Xs en Xs Max. Ook is het nog de vraag of de oogcorrectie ook werkt wanneer er meerdere mensen in beeld zijn.

Inmiddels is ook de publieke bèta van iOS 13 uitgebracht. Als je alvast een voorproefje wilt van het nieuwe systeem, is dit hoe je hem installeert. Verwacht wordt dat FaceTime Attention Correction binnenkort ook in de publieke bèta verschijnt. Dus als verdacht veel mensen opeens constant recht in de camera kijken tijdens het FaceTimen, weet je waarom.

Reacties

3 reacties