Eve Extend aangekondigd: groter bereik voor HomeKit-apparaten

Door: Raymon Mens - 4 reacties
Eve Extend HomeKit

Er zijn steeds meer slimme accessoires die met HomeKit werken, zelfs accessoires voor in de tuin. Daar zit ook een probleem: die hebben niet allemaal goed bereik buitenshuis of in een groot huis. Met de Eve Extend moet dat probleem verleden tijd zijn.

Eve Home (voorheen bekend als Elgato) heeft de Eve Extend vandaag aangekondigd. Het apparaatje is een Bluetooth-versterker die ervoor zorgt dat HomeKit-apparaten van Eve die met Bluetooth werken ook buiten of in hoekjes van een groot huis goed functioneren.

Bluetooth-versterker voor HomeKit

Eve Extend maakt zelf verbinding met je Wi-Fi-netwerk en communiceert met maximaal acht HomeKit-apparaten via Bluetooth. Het is ook mogelijk om meerdere extenders in huis te plaatsen. Handig als je een groot huis of een grote tuin hebt. De versterker krijgt zijn voeding via Micro-USB. De benodigde kabel wordt meegeleverd.

De versterker voor HomeKit werkt alleen met producten van Eve. Dat wil zeggen: Eve Aqua, Button, Degree, Door & Window, Energy, Flare, Light Switch, Motion, Room, Smoke, Thermo en Weather. Via de Eve Home-app kun je apparaten met slecht bereik opsporen en aan de extender koppelen. Daarna kun je ze als gewoon HomeKit-apparaat verder gebruiken. Bijvoorbeeld via Siri of de Woning-app van iOS.

eve extend homekit 001
Klik/tap voor groter.

Eve Extend vanaf augustus verkrijgbaar

De Bluetooth-versterker van Eve is vanaf augustus verkrijgbaar. Een specifieke datum wordt echter nog niet genoemd. De officiële prijs wordt € 49,95. De verkoop zal zowel via de website van de fabrikant als via resellers plaatsvinden.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Vaagstra

  Homekit is toch een enorme faal doordat ze voor bluetooth hebben gekozen of zie ik dat verkeerd? Bij mij deed het niet veel omdat ik gewoon geen bereik had. Nooit begrepen van Apple waarom ze voor bluetooth i.p.v. wifi hebben gekozen.

 • Profielfoto
  meesje

  Vaagstra op 15 juli 2019 18:37
  Homekit is toch een enorme faal doordat ze voor bluetooth hebben gekozen of zie ik dat verkeerd? Bij mij deed het niet veel omdat ik gewoon geen bereik had. Nooit begrepen van Apple waarom ze voor bluetooth i.p.v. wifi hebben gekozen.

  Het is geen keuze van Apple. (Elgato) Eve heeft hiervoor gekozen. Als je Wifi vs BT bekijkt, zijn veel devices beter geschikt voor BT dan voor Wifi. Ik denk dat een batterij van een deur/raam sensor binnen no time leeg is als deze via Wifi communiceert.

  Wat ik frappant vind, is dat ze de BT Extender (voorlopig?) beperken tot hun eigen apparaten. Daar ga je dan als je Koogeek raam/deur sensoren hebt.

  Aqara heeft, net als Hue en Trådfri, het beter voor elkaar. Zij hebben voor Zigbee gekozen. Dit is energiezuinig en heeft een groter bereik dan BT. Wat ik begrepen heb, is dat z-wave trouwens een nog betere standaard is, maar dat is out of the box nog niet compatible met HomeKit.

  Hopelijk komt Aqara eens snel met spul dat echt 100% voor de EU gemaakt is. Dus geen geklooi met apps half in het Chinees, ook niet dat je moet kiezen voor ‘mainland China’, geen verloopstekkertjes nodig, etc. Daarnaast ook gelijk Google Assistant support voor 100% van de devices. De laatste presentatie (o.a. van de nieuwe hub) zag er veelbelovend uit. Nu nog even geduld.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Dit product wordt al jaren aangekondigd en is nooit geleverd. Alle toezeggingen ten spijt.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Tja, ik neem ook geen BT omdat ik denk dat de betrouwbaarheid niet vertrouw. Het was fijner geweest als er een homekit mesh netwerk was.

  En waarom nu alleen maar je eigen producten ondersteunen? Dat vind ik het grote nadeel van HomeKit. Ik heb nu Hue. Als ik Ikea trutfy wil, dan moet ik nog een bridge (voor updates) en een app (want homekit is te beperkt). Ik heb Koogkeek plugs en deursensor (met weer een app, want homekit heeft geen log feature). Ik wil nu op zich best een luchtkwaliteit ding maar niet nog een bridge, app of ander apparaat.