DuckDuckGo integreert Apple Maps verder: zoeken met privacy

Door: Night - 5 reacties
DuckDuckGo
(Afbeelding: DuckDuckGo)

DuckDuckGo is een op privacy gerichte zoekmachine en concurrent van Google. Daarom maakt het al sinds enige tijd gebruik van Apple Maps voor kaartgerelateerde zoekopdrachten, zowel op de desktop als mobiel. De zoekmachine integreert Apple’s kaarten nu nog verder.

Om je privacy te garanderen, verzamelt DuckDuckGo geen persoonlijke informatie. Apple Maps doet dat ook niet. Identificeerbare informatie, zoals IP-adressen, worden niet aan Apple verstrekt en voor zoekopdrachten waarbij de geschatte locatie door de browser wordt verzameld, wordt deze informatie direct na gebruik weggegooid. Het is nu tijd voor de volgende stap.

Apple Maps nu ook in dark mode

Als je overschakelt naar de donkere modus van DuckDuckGo, wordt Apple Maps nu ook in donkere modus getoond. Dat zorgt voor een optisch naadloze integratie. Maar dat is slechts een cosmetische update. DuckDuckGo heeft het gebruik van kaarten nu uitgebreid met drie nieuwe functies, die het gebruik vergemakkelijken.

Eigen tabblad voor kaarten

Ook heeft DuckDuckGo nu een speciaal tabblad ‘Kaarten’ aan de bovenkant van elke pagina met zoekresultaten toegevoegd. Als je nu bijvoorbeeld naar ‘Albert Heijn’ zoekt, kan je, naast de normale zoekresultaten, ook op het Kaarten-tabblad klikken. Je krijgt dan direct alle lokale vestigingen te zien op de kaart van Apple Maps.

Daarnaast is nu een zoekveld toegevoegd waarmee je lokale zoekopdrachten direct kunt verfijnen. Voorheen moest je voor elke nieuwe kaartgerelateerde zoekopdracht eerst terug naar de gewone DuckDuckGo zoekpagina. Nu kun je binnen de uitgebreide kaartweergave direct lokale zoekopdrachten verfijnen. Ten slotte zijn er ook suggesties toegevoegd die een zoekopdracht automatisch aanvullen. Dit kan werken voor categorieën, maar ook bedrijfsnamen.

duckduckgo apple maps 001
Klik/tap voor groter.

Route plannen nog niet mogelijk

Hoewel DuckDuckGo met Apple Maps steeds meer op een concurrent voor Google en Google Maps begint te lijken, mist het plannen van routes in de browser nog. Dark mode en de verbeterde integratie van Apple Maps is per direct te gebruiken op de mobiele app en desktop versie van DuckDuckGo.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Een aantal dingen vallen mij meteen op.

  1} Is deze web-embed-dienst nog in Beta ??? waarom zou DuckDuckGo zoiets dan nu al implementeren in hun product?

  2} Heb je serieus een Apple Developers account nodig alleen om een kaartje aan te maken die je op een contactpagina van je site wilt plaatsen? Kom op Apple. Het is weer allemaal van het niveau, met de billetjes bij elkaar geknepen en hopen.🤞

  3} Marketing op de manier dat alleen Apple kan! 😁 #dependency

   

 • Profielfoto
  T1001

   

  Shmoo op 17 juli 2019 12:30
  Een aantal dingen vallen mij meteen op.

  1} Is deze web-embed-dienst nog in Beta ??? waarom zou DuckDuckGo zoiets dan nu al implementeren in hun product?

  2} Heb je serieus een Apple Developers account nodig alleen om een kaartje aan te maken die je op een contactpagina van je site wilt plaatsen? Kom op Apple. Het is weer allemaal van het niveau, met de billetjes bij elkaar geknepen en hopen.🤞

  3} Marketing op de manier dat alleen Apple kan! 😁 #dependency

   

  Het werkt goed, het is echter wel in Beta, maar dan in de breedte zin van het woord. Beta betekend niet direct dat het een testje is of zo.
  Bij Google Maps heb je ook een Google account nodig, waar tegenwoordig zelfs een creditcard aan gekoppeld is zodat er gelijk geld afgeschreven kan worden als je over het gratis limiet heen gaat van bezoeken.
  Je trekt twee zinnen uit elkaar, en maakt een onjuiste vergelijking. Dat stuk ‘Without requiring JavaScript’ slaat op het gedeelte om snapshots aan te maken, oftewel een eigen afbeelding van de kaart, om die zonder javascript op je site te plaatsen. MapKit JS heeft op zichzelf wel javascript nodig, maar die snapshot functionaliteit genereert dus een kaart op basis van afbeeldingen zonder javascript.

  Verder snap ik niet waarom je zo graag wilt bashen op een maps alternatief. Google maakt de Maps functionaliteit steeds verder betaald, creditcard is al verplicht, en Maps van Google verzameld heel veel data, dus waarom zo bashen op een fris alternatief?

 • Profielfoto
  VxP

  Mooie ontwikkeling. Duckduckgo een tijd gebruikt maar de zoekresultaten verschillen zoveel van Google dat ik belangrijke informatie mis.

 • Profielfoto
  Shmoo

  @T1001

  Het heeft potverdikkie niets met bashen te maken dit zijn gewoon constateringen. Dat jij misschien alles in de wereld ziet als Apple vs iedereen en de boze wereld is toch echt jouw probleem.

   

  Beta

  Beta staat bij mij nog altijd voor. Test het goed in je development omgeving maar gebruik het niet in Live omgevingen. Dat jij dit soort dingen niet zo serieus neemt is prima maar serieuze bedrijven van formaat horen hier wel het voorbeeld in te geven.

  Google Account

  Bij Google gebruik je een Google Account geen speciaal developers account dat alleen App Developers hebben die apps naar de Play Store submitten. Dat is heel iets anders. Wanneer jij als eigenaar van een fietsenwinkel met je Apple ID (die je ook gebruikt op je iPhone) kunt inloggen bij Apple > kaartje genereren om die je vervolgens op de contactpagina van je website te plakken dan spreek je over hetzelfde. Apple denkt in 2019 nog steeds in verschillende patronen, App Developers vs Personen. Een Web Developer valt eigenlijk tussen wal en schip in deze situatie. Hij heeft geen Developers account bij Apple omdat hij daar niets te zoeken heeft, hij doet niets met Swift, Object C en weet ik veel wat voor kermis nog meer. Dat is zijn omgeving niet. Das een Leeuw op de Noordpool, heel onnatuurlijk.

  En gaan we nu echt muggenziftten over een creditcard ergens invullen? Was er niet een hele periode dat het bij Apple bijna onmogelijk was om een Apple ID aan te maken zonder creditcard? Tegenwoordig hebt je de keuze in meerdere betaalmogelijkheden maar het systeem vraagt ook nog steeds voor een betaalmogelijkheid om te verifiëren.

  Google Maps

  Wanneer je met je bestaande Google Account lid wordt van het Google Cloud Platform (GCP) – waar Google Maps tegenwoordig onderdeel van uitmaakt, dan krijg je 300,- te goed dat de meeste mensen niet eens verwerkt kunnen krijgen in microdiensten + services of ze moeten al VPN’s gaan activeren of meer dan 50GB aan opslag in meerdere regio’s gaan verbruiken. Statische Google Map Views heb je elke maand tot een half miljoen gratis. Onmogelijk om daar overheen te gaan als consument of (klein) bedrijf. Dit kan ook elke websitebouwsjappie of neefje die een website voor je maakt gewoon voor je regelen op zijn account. Ga je kijken naar de meest geavanceerde opties. Dynamische Streetview, dan heb je nog steeds tot 14.000 panorama’s per maand gratis. Ik bedoel maar. Ja, het zijn gangsters bij Google. Ze gaan echt mensen factureren die een kaartje op hun site plaatsen en dan lekker in de marges rommelen met centenwerk. Aan de ene kant geven ze je 20GB Google Drive opslag + gratis Gmail e tweet ik veel wat of welke diensten allemaal maar aan de andere kant zouden ze lopen zeuren om een paar pageviews. Geloof je het zelf. Als je voor dit soort diensten moet betalen dan weet je zelf ook heel goed waarom. Omdat je al lang geen hobby meer aan het bedrijven bent.

   

  SnapShots

  Je had gelijk, de punt had ik over het hoofd gezien. Dat ging idd. over SnapShots.

 • Profielfoto
  Kevin

  Heel fijn. Ik gebruik primair DuckDuckGo en alleen als het niet anders kan google. Dan maar wat minder functionaliteit, maar m’n privacy is me heilig.

   

  Dè reden dat ik in het Apple ecosystem zit.