Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 juli 2019

‘Belgische Apple Premium Reseller Switch bijna bankroet’

Switch, een van de grootste Apple Premium Resellers van België, wankelt. Medewerkers hebben te horen gekregen dat het moederbedrijf (IT PRO NV) van de Belgische APR zijn schuldeisers niet meer kan betalen en onder curatele staat. Er is een procedure tot gerechtelijke reorganisatie gestart.

Dat staat gelijk aan in Nederland surseance van betaling aanvragen. Het is vaak de eerste stap naar een faillissement, maar kan ook een redding zijn. Een bedrijf probeert in deze fase vaak een akkoord met schuldeisers te sluiten. OMT heeft interne correspondentie met de mededeling ingezien.

Switch met 28 winkels in België

Met 28 winkels in België is Switch een van de grootste Apple Premium Resellers van het land. De onderneming heeft meerdere vestigingen in Antwerpen, Brussel en Leuven. De keten werd groot door concurrenten over te nemen. Zo werd in 2011 S&S overgekocht en in 2017 werd Switch eigenaar van Easy-M, dat was tot de overname de grootste APR van België.

Wij hebben Switch om een reactie gevraagd, maar nog geen toelichting ontvangen. Ook in het Belgisch staatsblad of handelsregister is nog geen verwijzing naar de surseance te vinden. Het kan echter even duren voordat aanvragen verwerkt zijn. De laatst gedeponeerde jaarrekening van Switch laat wel een sterk opgelopen schuld zien. Eind 2016 was er nog 10 miljoen schuld, terwijl dat een jaar later opliep naar 31 miljoen. De jaarrekening over 2018 is nog niet gepubliceerd.

Switch belgie
Klik/tap voor groter.

Nog geen reden tot paniek

Zoals eerder gezegd is dit geen faillissement, maar een fase waarin overeenstemming met schuldeisers getracht wordt te bereiken. Winkels zijn gewoon open en een procedure gerechtelijke reorganisatie hoeft geen faillissement tot gevolg te hebben. Wordt vervolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Belgische Apple Premium Reseller Switch bijna bankroet’
Sluiten