Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 juli 2019
Leestijd: 1 minuut

Apple Watch: walkietalkie uit­geschakeld wegens afluister­gevaar

De Apple Watch heeft sinds watchOS 5 een leuke nieuwe functie, namelijk een walkietalkie. Je kunt gemakkelijk met iemand praten via je pols. Heel Inspector Gadget, maar door een probleem met de beveiliging kon de functie gebruikt worden om iPhone-gebruikers af te luisteren.

Daarom heeft Apple de functie tijdelijk uitgeschakeld. Het is nog steeds mogelijk om de walkietalkie-app op het horloge te openen, maar deze kan geen verbinding meer maken. In een toekomstige update wordt het probleem opgelost. Dat heeft Apple bevestigd tegenover Amerikaanse media.

Afluisteren via je Apple Watch

Apple verklaart dat er geen andere manier was om dit veiligheidslek in de kiem te smoren. Door de kwetsbaarheid kon een persoon via een walkietalkie-app naar de iPhone van een andere persoon luisteren zonder dat dit aangegeven werd. De bug was rechtstreeks aan Apple gerapporteerd via de meldingsmogelijkheid op de website. Apple biedt verder geen details over het lek. Het bedrijf zegt dat er geen gevallen van misbruik bekend zijn.

Walkietalkie is een app die een jaar geleden verscheen op de Apple Watch. Je kunt direct praten met een andere eigenaar van Apple Watch die is geregistreerd als contactpersoon. Precies zoals met een conventionele walkietalkie. Het is vooral handig voor korte mededelingen waar bellen niet de moeite voor is.

Apple Watch walkietalkie watchos 5 praat luister
Klik/tap voor groter.

Walkietalkie na update weer bruikbaar

In een toekomstige update van watchOS is de walkietalkie weer bruikbaar. Apple biedt zijn excuses voor het ongemak aan en zal de functionaliteit zo snel mogelijk herstellen zodat de functie weer te gebruiken is op de Apple Watch.

Lees ook: ➔ Groepsbellen FaceTime tijdelijk onmogelijk door beschamende bug

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Watch: walkietalkie uit­geschakeld wegens afluister­gevaar
Sluiten