Tim Cook reageert op onthutsend bericht over vertrek Jony Ive

Door: Noah Korevaar - 9 reacties
Jony Ive, Tim Cook, Wall Street Journal

Eerder deze week kwam de Wall Street Journal met een merkwaardig bericht over het vertrek van Apple design-chief Jony Ive. Volgens bronnen die de doorgaans goed ingelichte krant heeft gesproken was Ive onder andere klaar met het gebrek aan interesse in design van Tim Cook.

Apple reageert op onthutsend artikel

Je kunt daar meer over lezen in dit artikel. De claims in het bericht zijn op zijn zachtst gezegd onthutsend. Ze schetsen een beeld waarin Cook nou niet bepaald goed uit de verf komt. Dat zit de Apple CEO kennelijk ook zelf dwars.

Cook heeft daarop in een mail richting NBC News journalist Dylan Byers gereageerd. Een actie die binnen kamp Apple vrij zeldzaam is. Volgens Tim Cook zijn de beweringen in het artikel van de Wall Street Journal “absurd”.

Volgens hem matchen de conclusies van het artikel totaal niet met de realiteit. Tevens zou het verhaal “een gebrek aan kennis en begrip tonen van hoe het design team werkt en hoe Apple werkt.”

“Het design team is fenomenaal getalenteerd,” aldus Cook. “Zoals Jony zei zijn ze sterker dan ooit en ik heb er compleet het vertrouwen in dat ze zullen slagen onder het leiderschap van Jeff, Evans en Alan.” Dat zijn de nieuwe design leads van het team.

“Wij kennen de waarheid en de fantastische dingen die ze kunnen doen. De projecten waar ze aan werken zullen je omver blazen,” aldus de Apple CEO. Een woordvoerder van de Wall Street Journal heeft NBC News laten weten dat ze nog steeds achter hun artikel staan.

Wie in dit geval compleet gelijk heeft, is iets waar we waarschijnlijk nooit helemaal achter zullen komen. Apple CEO Tim Cook zal hoe dan ook een rooskleuriger beeld willen scheppen, terwijl we ook niet weten wie de bronnen van de Wall Street Journal exact zijn. Gezien de reputatie van de krant kunnen we echter niet anders dan vermoeden dat er een sterke kern van waarheid in zit. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Vaagstra

  Waar rook is, is vuur. Je merkt aan alles dat Apple over the hill is.

 • Profielfoto
  koen

  Is er al ergens een reactie van Jonathan Ive zelf?

 • Profielfoto
  ¿`„

  Het zou waanzin zijn als apple enkel afhankelijk zou zijn van één persoon.

  Voorbarige paniek dus

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Vaagstra op 2 juli 2019 09:57
  Je merkt aan alles dat Apple over the hill is.

  Sinds de introductie van de iPad in 2010 roept men al dat Apple “over the hill” is. Toen Steve Jobs stierf was het einde nabij. Bij de introductie van zowat elk product daarna werd er geroepen dat het gedaan is met Apple en iedere keer weer blijkt het tegendeel waar te zijn.

   

 • Profielfoto
  Jor1

  En zo zie je maar… jullie hebben deze onzin zelf ook gepubliceerd op deze site. Goeie journalistiek is zoo veel belangrijker dan clickbait.

 • Profielfoto
  puccini

  Jor1 op 2 juli 2019 12:54
  En zo zie je maar… jullie hebben deze onzin zelf ook gepubliceerd op deze site. Goeie journalistiek is zoo veel belangrijker dan clickbait.

  Waarom reageer je dan ?

 • Profielfoto
  janvanes

  … was Ive onder andere klaar met het gebrek aan interesse in design van Tim Cook.

  Ik begreep er eerder uit, dat de andere Apple-designers een beetje klaar waren met Ive’s gebrek aan interesse. MacRumors:

  After the iPhone X launch in September 2017, a key designer left and others were considering leaving, as Ive’s absence strained the cohesion central to product development.

  Deze berichten kunnen eigenlijk ook alleen maar uit de hoek van de Apple designafdeling (ex-medewerkers?) komen.

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Vaagstra op 2 juli 2019 09:57
  Waar rook is, is vuur. Je merkt aan alles dat Apple over the hill is.

  Altijd een hele gevaarlijke uitdrukking! Ik zou op die grond geen conclusies trekken. Hier niet maar ook niet in andere situaties

 • Profielfoto
  Lucide-B

  Ik denk dat Ivy een beetje vastgeroest zit bij Apple. Best logisch als je al zo lang voor het zelfde bedrijf werkt. Gezond om de vleugels weer eens uit te vouwen en elders je talent verder ontwikkelen. Niets mis mee. Tim Cook had helemaal niet hoeven reageren op dat artikel. Dat hij dat wel gedaan heeft terwijl dat hoogst ongebruikelijk is baart eerder zorgen dan dat het gerust stelt.