Apple Music: zoeken naar songteksten nu ook in België

Door: Raymon Mens - 0 reacties
Apple Music icon
Afbeelding: Apple, montage: OMT

De functionaliteit van Apple Music in België wordt uitgebreid. Twee Belgische lezers tipten ons over het feit dat het nu ook in hun land mogelijk is om naar songteksten te zoeken (bedankt Robert en Jean-Claude!). Deze functie werkt al sinds begin 2019 in Nederland en Duitsland.

Zoeken naar een songtekst op Apple Music is exact zo simpel als het klinkt. Het zoekvak accepteert naast namen van nummers, artiesten en albums nu ook delen van zinnen die in muziek voorkomen. Als er een overeenkomst met een tekst in een nummer is gevonden, komt dit bij de bovenste resultaten te staan.

Songteksten zoeken nu ook in België

Het uitrollen van deze functie wordt per land gedaan, omdat er veel lokale artiesten zijn die toegevoegd moeten worden. Dit is nu gedaan en dus kunnen Belgische gebruikers van Apple Music net zo makkelijk naar lyrics van Chris Brown zoeken als naar de laatste hit van Bart Peeters. Het werkt in Vlaanderen en Wallonië.

Apple music songteksten
Klik/tap voor groter.

Apple Music onderscheidt zich van Spotify

Met deze functie kan Apple Music zich verder onderscheiden van Spotify. De concurrerende streamingdienst beschikt sinds 2016 niet meer over songteksten. Spotify had lange tijd een samenwerking met Musixmatch voor lyrics, maar zegde die drie jaar geleden op.

Spotify biedt nu bij een beperkt aantal nummers de functie Behind the Lyrics. Daarbij worden kleine stukjes songtekst afgewisseld met informatie over een nummer. Een leuke extra, maar zoeken is niet mogelijk.

Reacties

0 reacties