Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 3 juli 2019

Apple aangeklaagd voor Low Power Mode en Facedown Detection

Patenten zijn voor technologische bedrijven enorm belangrijk. Door iets als eerste op de markt te brengen en daar een patent op te zetten, voorkom je dat concurrenten daarmee aan de haal gaan, tenzij ze een zak geld bij jou droppen. Er zijn echter ook bedrijven die patenten indienen om op die manier geld af te troggelen bij andere bedrijven. Apple krijgt nu een rechtszaak om z’n oren van zo’n obscuur bedrijf, ook wel patent-trol genoemd.

Apple lastig gevallen door patent-trol

Het gaat om een zogenaamde patent-trol die Apple aanklaagt. Een bedrijf dat zelf geen producten op de markt brengt, maar vooral patenten in het bezit heeft. Soms worden er bedrijven puur en alleen overgenomen vanwege de patenten en de mogelijkheden om die uit te buiten. In dit geval gaat het om Location Based Technologies, die stelt dat de technieken van de iOS-devices in de vorm van een Low-power Mode en facedown detection inbreuk maken op de patenten die het bedrijf bezit. Het zijn technieken die in 2015 al in iOS 9 zijn geïmplementeerd, wat nog duidelijker aangeeft dat dit bedrijf gewoon geld wilt zien.

Low Power mode zorgt ervoor dat services op de achtergrond min of meer worden uitgeschakeld kunnen worden. Dat gebeurt wanneer je batterij onder de twintig procent komt te zitten. Op die manier kun je hem langer gebruiken. En Facedown detection is er zodat je telefoon begrijpt wanneer je hem met het scherm naar beneden legt en hij dus het licht van het scherm uitschakelt. Apple gebruikt deze technieken in zowel de iPhones als de iPads. Dat zou in strijd zijn met patenten die LBT tussen 2008 en 2012 zou hebben ingediend en toegewezen hebben gekregen. Nu wil het bedrijf geld zien van Apple voor de ‘geleden schade’. Tevens wil de patent-trol een compensatie voor toekomstige devices waarin het gebruikt gaat worden.

De complete aanklacht vind je op de website van Patently Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple aangeklaagd voor Low Power Mode en Facedown Detection
Sluiten