Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Nieuws 3 juli 2019

Apple kondigt nieuwe concertreeks ‘Up Next Live’ aan

Apple heeft een nieuwe wereldwijde concertreeks voor deze zomer aangekondigd. Een aantal geselecteerde artiesten uit Up Next van Apple Music geven de kleinschalige concerten in Apple Stores. Iedere artiest is maar één keer op één locatie te bewonderen.

Het eerste geplande concert is al over een week in Milaan. De artiest Bad Bunn, onder meer bekend van de hit I Like It, komt dan in de plaatselijke Apple Store optreden. Een beperkte groep toeschouwers kan dan na sluitingstijd van de winkel naar het concert. Wie kaartjes wil bemachtigen, moet woensdag 3 juli om stipt drie uur ‘s middags op de concertpagina kijken.

Concerten in intieme setting

Apple benadrukt dat het intieme, kleinschalige concerten moeten worden. Het is niet bekend hoeveel toeschouwers aanwezig kunnen zijn maar er passen geen duizenden mensen in een Apple Store. Laat staan dat er ruimte is voor een gigantisch podium zoals we dat van de grote festivals kennen. Het is dan ook nog de vraag of de kaarten te koop zullen zijn of dat Apple kiest voor een win- of weggeefsysteem.

Naast Milaan staan ook concerten gepland in Chicago, Londen, New York, Parijs, San Fransisco en Washington D.C. Apple vergeet ook Europa niet, al moet je daarvoor wel een tripje naar Parijs, Londen of Milaan maken. De artiesten zijn ook door Apple bekendgemaakt, en variëren van Khalid tot Lewis Capaldi en van King Princess tot Ashley McBryde.

iTunes Festival

De nieuwe concerten doen denken aan het inmiddels stopgezette iTunes Festival. Apple organiseerde tien jaar lang grote muziekoptredens over de hele wereld. Je kon de optredens achteraf via iTunes (en later Apple Music) terugkijken. De shows zijn ook nu nog online te bekijken. Grote artiesten werden daar afgewisseld met kleine, opkomende muzikanten.

Het uitgangspunt van Up Next Live is dat er alleen artiesten meedoen die ook Up Next-artiesten zijn geweest. Bij Up Next worden nieuwe artiesten voorgesteld aan Apple Music-gebruikers, waarbij o.a. een korte documentaire gemaakt wordt. Maandelijks is een nieuwe artiest aan de beurt om uitgelicht te worden. Je vindt de nieuwe rubriek onder het tabblad Ontdekken in Apple Music.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple kondigt nieuwe concertreeks ‘Up Next Live’ aan
Sluiten