Night
Night App Store 2 juli 2019

‘Terug naar mijn Mac’ gestopt in alle versies van macOS

We hebben er al eerder over bericht, maar gisteren was het dan toch echt zover. Apple heeft definitief de stekker uit ‘Terug naar mijn Mac’ getrokken.

‘Terug naar mijn Mac’ was de eenvoudige mogelijkheid om je Mac op afstand te bedienden. Apple waarschuwde al eerder dat de functionaliteit niet meer zou werken in macOS Mojave (en Catalina). Met ingang van 1 juli is Apple er helemaal mee gestopt. ‘Terug naar mijn Mac’ werkt nu in geen enkele versie van macOS meer, dus van OS X 10.5 tot macOS 10.15.

De functie werd voor het eerst geïntroduceerd in 2007 bij OS X 10.5 Leopard – ja, toen heette het nog OS X – en stelde gebruikers in staat om op een zeer eenvoudige wijze op afstand toegang te krijgen tot je Mac.

Alternatieven voor ‘Terug naar mijn Mac’

We gaven zelf al eerder enkele alternatieven, maar Apple heeft nu ook zijn support-pagina aangepast. Ook daar worden enkele alternatieven geboden.

terug naar mijn mac macos mojave
Apple noemt iCloud als suggestie om ‘Terug naar mijn Mac’ te vervangen (klik/tap voor groter)

De support pagina biedt drie alternatieve oplossingen als vervanging voor ‘Terug naar mijn Mac’:

iCloud Drive
Via iCloud kun je je bestanden benaderen vanaf al je apparaten, mits die bestanden natuurlijk in iCloud Drive zijn opgeslagen.

Schermdeling
Met schermdeling kun je een andere Mac bekijken én besturen. Je kunt op afstand bestanden en vensters openen, verplaatsen en sluiten en apps gebruiken.

Apple Remote Desktop
Deze optie lijkt nog het meest op ‘Terug naar mijn Mac’. Deze app kost echter wel geld, maar liefst bijna 90 euro. Een ander nadeel is dat Apple de app niet regelmatig van updates voorziet.

Weet jij nog alternatieven of oplossingen, die niet al eerder genoemd zijn? Laat dat dan even weten in de reacties.

Reageer op artikel:
‘Terug naar mijn Mac’ gestopt in alle versies van macOS
Sluiten