Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 29 juli 2019

‘Apple voorziet alle iPhones in 2020 van 5G ondersteuning’

Ondanks het feit dat iedereen het al aan zag komen, was het toch groot nieuws toen bekend werd dat Apple de modem-afdeling van Intel overgenomen had. Een zet die nog geen invloed zou hebben op de komende paar generaties aan iPhones. Maar dat wil niet zeggen dat er tot die tijd geen 5G ondersteuning komt.

Apple voorziet iPhones in 2020 van 5G ondersteuning

Apple heeft de modem-afdeling van Intel overgenomen afgelopen week, om eigen 5G modems te gaan produceren. Maar als consument ga je daar de komende jaren nog weinig van merken. Echter wil dit niet zeggen dat Apple tot die tijd niet aan de haal gaat met 5G ondersteuning. Sterker nog: als we betrouwbare analist Ming-chi Kuo mogen geloven zien we volgend jaar alle iPhones op de markt verschijnen met deze ondersteuning.

De 5G functionaliteiten komen in 2020 naar alle iPhone modellen. Mocht Apple de huidige line-up van de smartphones aanhouden betekent dit niet alleen dat de nieuwe iPhone XS en XS Max, maar dat ook de iPhone XR van dat jaar de functionaliteiten krijgt. We wisten al dat de telefoons een 5G ondersteuning zouden krijgen volgend jaar met de modems van Qualcomm, maar volgens de analist lijkt het er sterk op dat de gehele line-up voorzien gaat worden.

De strijd omtrent 5G heeft een redelijk hoge intensiteit op het moment. Zowel providers als producenten willen zo snel mogelijk de ondersteuning hebben, terwijl andere rustig afwachten. Apple behoort tot die laatste groep. En waarom ook niet? De connectiviteit staat op dit moment nog in de kinderschoenen en eer we er volledig, en functioneel, gebruik van kunnen maken is het zonder twijfel eind 2020.

iOS 13
Klik/tap voor groter.

Wat dat betreft haakt Apple op exact het juiste moment in. Zeker in ons land, gezien het feit dat er in Nederland naar verwachting pas vanaf 2021 een stabiele verbinding aanwezig is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple voorziet alle iPhones in 2020 van 5G ondersteuning’
Sluiten