‘AirPods 3 zijn waterbestendig en verschijnen eind 2019’

Door: Raymon Mens - 13 reacties
AirPods

Hoewel de AirPods 2 pas enkele maanden geleden uit zijn gebracht, staat de volgende versie van de draadloze oortjes naar verluidt alweer op de planning. Apple komt volgens nieuwe geruchten eind 2019 met AirPods 3 die een nieuw ontwerp hebben en bovendien waterdicht zijn.

Dit klinkt erg onlogisch. Waarom zou Apple binnen 12 maanden een product twee keer bijwerken? De verklaring is simpel. De AirPods 2 zouden eigenlijk al in 2018, samen met de iPhone XS, op de markt komen. Apple wil door een sprintje te trekken de vertraging weer inlopen.

Nieuwe functies AirPods 3

Wat kun je verwachten van de draadloze oortjes van Apple? Analist Daniel Ives zegt van bronnen binnen de Aziatische productieketen gehoord te hebben dat een nieuw ontwerp volgt. Helaas geeft de analist geen verdere details. Wel staat volgens Ives waterbestendigheid op het programma.

Dit gerucht sluit aan bij eerdere berichten over de AirPods 3. De bekende reporter Mark Gurman sprak eerder ook al over het waterdicht maken van de oortjes. Daarnaast had de Bloomberg-reporter het ook over ruisonderdrukking (noise cancelling). Dit laatste wordt in de nieuwe geruchten niet bevestigd, maar het is op het kleine formaat zeker niet onmogelijk. Sony lanceerde onlangs al een AirPods-concurrent die voorzien was van noise cancelling-technologie.

AirPods man 16x9
Klik/tap voor groter.

Organisatie Apple audio op de schop

Een interessant detail dat op deze geruchten aansluit, is dat Apple zijn interne audio-organisatie heeft gereorganiseerd. Er zijn plannen om meer audio-producten uit te brengen en die worden allemaal rondom één chip gebouwd. Zowel die van Beats als AirPods en een toekomstige Apple-hoofdtelefoon waar het bedrijf uit Cupertino aan werkt.

Er is overigens nog een interessant product op komst dat functioneel gelijk is aan de AirPods, maar zich meer richt op sporters. Namelijk de PowerBeats Pro. Die moeten nog in juli in Nederland verschijnen. Genoeg audio-producten om naar uit te kijken dus. (Zie → Apple komt met Powerbeats Pro)

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  TheiPhoneGuy

  Heb net de AirPods aangeschaft. Zit er aan te denken om ze te retourneren. Zie de nieuwe opties wel zitten.

 • Profielfoto
  olafnagels

  Top. Net nieuwe versie 2 gekocht. Die kan ik dan wel niet in het water gooien. Maar toch. Dit is toch wel niet bijzonder klantvriendelijk.

 • Profielfoto
  pruus

  En ze hebben vleugels, kunnen vliegen en nog veel meer. Wel lullig dat de vorm niet veranderd wordt, heb ik gehoord…..

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Heb net gewoon de eerste nog aangeschaft (vond de 2’s te duur en geen voordelen bieden) en ben super tevreden! Werkt wat minder op een Android toestel, maar werkt super op mijn iPad en mijn gloednieuwe iPhone Xr.

 • Profielfoto
  Koezel

  Waterdicht en toch geluid doorlaten?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb de laatste tijd veel verbindingsproblemen met AirPods. Vooral wanneer ik muziek pauzeer en daarna weer verder wil gaan d.m.v dubbeltikken op het oortje.

  Normaal is dit ‘AirPlay’ icoontje volledig blauw wanneer je verbonden bent met AirPods maar op het moment dat ik verbinding heb verloren is dit icoontje zoekende zeg maar. Je ziet alsof het ademt, lichter en donkerder van kleur worden.

   

  De verbinding komt ook nooit meer tot stand. Je kan wachten totdat je gek wordt. Je moet dan echt op het icoontje drukken en daarna opnieuw kiezen voor AirPods om de verbinding opnieuw te maken.

  Ook wanneer ik Apple Pay betalingen doe is dit het resultaat. Beetje kansloos.

   

  Iets anders wat ik heel erg jammer vindt is dat Apple niet kan bepalen welke device verbonden moet worden. Als je iPhone in je broekzak zit en je hebt je iPad open > daarna op je de AirPods dan verwacht je dat ze automatisch verbinding maken met je iPad (die is actief) en niet met je iPhone die afgesloten in je broekzak zit. Dat gaat een beetje tegen het hele principe in van AirPods. Openmaken, in je oren proppen en klaar.

   

 • Profielfoto
  Blik

  olafnagels op 10 juli 2019 13:44
  Top. Net nieuwe versie 2 gekocht. Die kan ik dan wel niet in het water gooien. Maar toch. Dit is toch wel niet bijzonder klantvriendelijk.

  Haha, hoezo niet klantvriendelijk. Je weet dat Apple vroeg of laat nieuwe versies gaat uitbrengen en dit duurt volgens de geruchten nog circa half jaar.. Lekker genieten tot die dag.

 • Profielfoto
  Willem

  Zal me niets verbazen als versie 2 blijft bestaan en versie 3 tegen een extra-premium-bedrag wordt weggezet. Zelfde systeem als iPhone; geen keuze in model, wel in versie.

 • Profielfoto
  koen

  olafnagels op 10 juli 2019 13:44
  Top. Net nieuwe versie 2 gekocht. Die kan ik dan wel niet in het water gooien. Maar toch. Dit is toch wel niet bijzonder klantvriendelijk.

  Dan breng je ze toch terug? 🤷‍♂️

 • Profielfoto
  Melle

  Binnen 6maand zou mss iets uitkomen en dat zou wel of niet klantvriendelijk zijn. Zucht. Dat soort reacties vind ik zo moeilijk te begrijpen.

  Onlangs de nieuwe i9 iMac gekocht met 1TB, deze week is die – heel on apples – 240 euro goedkoper geworden. Maar moet ik daar over klagen? Nope, ik was heel blij en ben nog steeds heel blij. En vooral ik heb al twee maand deze Mac kunnen gebruiken…

  En het meest ironische is, is dat deze prijsverlaging of het uitbrengen van een nieuw product net heel klantvriendelijk is!

  De verwaarlozing van de Mac pro. Dat is/was klantonvriendelijk. Het geklooi met de toetsenborden in de huidige generatie MacBooks is/was klantonvriendelijk. En er zijn nog wel paar dingen.

  Maar hoe dit bericht of vooral gerucht klantonvriendelijk kan zijn, wil ik graag eens grondig uitgelegd worden.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ben benieuwd of ze met een niet ontwerp komen. Ik kan er echt niet aan wennen, die witte stokjes 😯

 • Profielfoto
  Caszz

  Witte stokjes met draad of zonder draad… wat maakt t uit denk ik dan?

 • Profielfoto
  Maikelw

  Caszz op 11 juli 2019 12:00
  Witte stokjes met draad of zonder draad… wat maakt t uit denk ik dan?

  Ze steken zo raar uit omdat veel mensen ze verkeerd dragen en zijn een stuk groter dan met draad.