Officieel: 60 nieuwe emoji naar iPhone, iPad en Mac in het najaar

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Zoek niet verder. Hier is het nieuws van de dag, van de week, van de maand… nee, van het jaar! Goed. Alle gekheid op een stokje. Apple heeft aangekondigd dat de volgende versies van zijn besturingssystemen (iOS 13, macOS Catalina en watchOS 6) ongeveer 60 nieuwe emoji zullen bevatten.

En wat voor emoji. Maak je klaar voor een gapende emoji, een geleidehond, boter, knoflook, flamingo’s en zelfs een geel veiligheidsvest. De onthulling werd gedaan om wereld emoji-dag te vieren. Dat is ieder jaar op 17 juli.

Nieuwe emoji voor iPhone, iPad, Mac, Apple Watch

Allereerst zijn er een aantal nieuwe dieren. Apple toont zes van de zeven nieuwe dier-emoji die eraan komen. Een flamingo, geleidehond, stinkdier, orang-oetan en luiaard. Er komt ook een otter aan, maar die is nog niet te zien.

Apple emoji 2019 update - dieren
Klik/tap voor groter.

Er komen ook nieuwe emoji die eten uitbeelden aan. We zien ijsblokjes, knoflook, boter, falafel en een wafel. Onderweg zijn ook een drankenkarton (ja, dat had je echt nodig) en mate. Laatstgenoemde is een populaire drank in Zuid-Amerika).

apple emoji update 2019 - eten
Klik/tap voor groter.

Onder de nieuwe kledingvoorwerpen en accessoires die worden getoond, zien we een sari, veiligheidsvest, zwempak, banjo, parachute en een vlieger. Apple toont nog niet alle nieuwe emoji, maar deze preview geeft toch een goede kijk op veel van de toevoegingen die in de komende maanden naar ieders iPhone, iPad, Mac en Apple Watch komen.

Apple emoji update 2019 - dingen
Klik/tap voor groter.

Toegankelijkheid en diversiteit

Op het gebied van toegankelijkheid worden een mechanische arm, een kunstbeen, twee soorten rolstoelen, en mensen die doof zijn en mensen die een stok gebruiken toegevoegd. Niet te missen: de geleidehond. Ook op de lijst voor eind 2019 staan twee mensen met een genderinclusief uiterlijk hand in hand. Apple toont deze nog niet, maar hij het komt wel later in 2019.

Apple emoji 2019 update - toegankelijkheid
Klik/tap voor groter.

In iOS 13.1 en macOS Catalina 10.15.1 verwacht

Hoewel iOS 13 en andere updates al in september beschikbaar zijn, voert Apple de nieuwe emoji vaak pas later in. Je kunt deze nieuwe emoji waarschijnlijk in iOS 13.1, watchOS 6.1 en macOS Catalina 10.15.1 gaan gebruiken. Dat wordt allemaal laat in 2019 verwacht.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  koen

  Ik kan niet wachten 😁

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zitten echt goeie tussen. 🤤

 • Profielfoto
  pruus

  En daar heb I know op zitten wachten. Goed dat ze daar tijd in stoppen en iets in de bugs oplossen. Je kunt niet alles hebben.

 • Profielfoto
  EGrafland

  Ik ben ZO teleurgesteld dat er wel falafel in zit en geen schaaltje bitterballen. Oh, wacht even …