Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 juli 2019

13-inch MacBook Pro 2019 uit: nu standaard met Intel quad-core

Naast een MacBook Air 2019 heeft Apple ook een vernieuwde 13-inch MacBook Pro 2019 geïntroduceerd. Het instapmodel is niet in prijs verlaagd, maar krijgt wel een Intel 1,4-GHz quad-core processor (Turbo Boost tot maximaal 3,9 GHz), een Touch Bar, Touch ID en T2-chip.

Iedere MacBook Pro is nu dus voorzien van een Touch Bar en Touch ID. Het oude instapmodel zonder Touch Bar is niet langer verkrijgbaar. Er wordt nu ook geen 13-inch MacBook Pro meer met een dual-core processor verkocht. Alles is quad-core met een Intel Core i5-processor van de 8e generatie.

13-inch MacBook Pro 2019 is 50% sneller

Volgens Apple zorgt de upgrade naar een quad-core Intel i5 voor gemiddeld 50 procent meer snelheid. Naast de CPU zijn de overige specificaties nog steeds ongewijzigd. De 13-inch MacBook Pro bevat standaard nog steeds 8 GB 2133‑MHz LPDDR3-geheugen en 128 GB SSD‑opslag. De twee Thunderbolt 3‑poorten zijn ook gebleven, maar je kunt nog steeds upgraden naar een model met krachtigere CPU, GPU en 4 Thunderbolt 3‑poorten.

Het verdwijnen van de 13-inch Pro zonder Touch Bar zorgt ervoor dat je aanzienlijk meer waar voor je € 1.499,- krijgt. Voorheen moest je voor een Touch Bar, Touch ID en T2-chip upgraden naar een 13-inch Pro van € 1.999,- maar nu krijg je dit allemaal voor een lagere prijs. Een blijvend nadeel is de 128GB SSD. Voor een upgrade naar 256GB betaal je € 250,- extra.

MacBook Pro 2019 - 001
Klik/tap voor groter.

Helaas heeft Apple de 13-inch MacBook Pro 2019 niet voorzien van een nieuw toetsenbord. Er is nog steeds een toetsenbord met vlindermechanisme aanwezig. Dit ontwerp is vrij kwetsbaar en veel gebruikers klagen over defecte toetsen. Apple was genoodzaakt een uitgebreid reparatieprogramma te starten. Het komt erop neer dat alle toetsenborden, ook die van de Pro 2019, vier jaar lang gratis vervangen worden bij een defect.

Andere laptops ook vernieuwd

Naast de 13-inch MacBook Pro 2019 heeft Apple ook een in prijs verlaagde MacBook Air 2019 geïntroduceerd. De prijs van deze laptop is verlaagd van € 1349,- naar € 1249,-. Ten slotte is de 12-inch Retina MacBook volledig uit het assortiment verdwenen. De keuze is nu eenvoudiger dan ooit. Wil je een laptop voor alledaags gebruik? MacBook Air. Wil je een laptop met Touch Bar die klaar is voor professionele workflows? MacBook Pro. Een logische line-up.

Reageer op artikel:
13-inch MacBook Pro 2019 uit: nu standaard met Intel quad-core
Sluiten