Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 juli 2019
Leestijd: 1 minuut

Doek valt voor 12-inch MacBook: niet langer verkrijgbaar

Onlangs schreven we dat de toekomst van de ultra-compacte 12-inch MacBook die Apple in 2015 introduceerde hoogst onzeker was. Apple heeft dat bericht nu officieel bevestigd. Naast de introductie van een goedkopere MacBook Air 2019 en vernieuwde 13-inch MacBook Pro, heeft het bedrijf nu de 12-inch MacBook uit de Apple Store gehaald.

De laptop die in 2015 geïntroduceerd als dunste en lichtste MacBook ooit. Het apparaat werd lang gezien als de toekomst van de MacBook en de eerste stap naar een iOS-laptop. Apple dacht daar blijkbaar anders overs.

12-inch MacBook lang niet bijgewerkt

Het 12-inch model met Retina-scherm was al enige tijd aan het verouderen. Apple voorzag de laptop in 2017 voor het laatste van een nieuwe Intel-chip en heeft verder nooit op het ontwerp geïtereerd. De laptop was altijd vrij beperkt. Er was geen actieve koeling aanwezig, waardoor een vrij trage Intel-chip geïntegreerd moest worden. De enkele USB-C-poort zorgde wel eens voor ongemak. Opladen en een accessoire aansluiten was simpelweg onmogelijk.

De 12-inch MacBook zal de geschiedenis in gaan als indrukwekkend, maar niet geslaagd laptop-model. Het voordeel van deze stap is dat Apple’s laptop-assortiment nu overzichtelijker dan ooit is. Je kunt kiezen uit een MacBook Air voor dagelijkse zaken of een MacBook Pro met Touch Bar voor veeleisende workflows.

Klik/tap voor groter.

Oude MacBook Air ook verdwenen

Apple heeft nog een laptop uit zijn assortiment geschrapt. De oude MacBook Air zonder Retina-scherm is ook verdwenen. Voorheen was deze laptop nog steeds verkrijgbaar als absolute instapper met een prijs van € 1.097,91. Het voordeel van deze laptop was dat er een ‘ouderwets’ en dus niet kwetsbaar toetsenbord op zat. Op het gebied van CPU en scherm was de oude Air echter ver uit de tijd. Een logische keuze om dit model definitief met pensioen te sturen.

MacBook Air Oud
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doek valt voor 12-inch MacBook: niet langer verkrijgbaar
Sluiten