Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juni 2019
Leestijd: 2 minuten

Ziggo start levering snelle en stille 4K Mediabox aan klanten

Ziggo is begonnen met het leveren van een nieuwe settopbox aan nieuwe klanten. Het gaat om de Mediabox Next met ondersteuning voor 4K-beeld. De nieuwe box is ook een stuk sneller en stiller dan de huidige Mediabox XL (voorheen Horizon Mediabox) die bij veel huishoudens bij de TV staat.

Voorlopig krijgen alleen nieuwe klanten die een Internet en TV of alles-in-één Complete of Max bestellen de nieuwe settopbox. Bestaande klanten die de 4K Mediabox willen, kunnen contact opnemen met de provider. De box is ook onderdeel van het Ziggo zakelijk Internet Pro-pakket.

Ziggo Mediabox Next met 4K

De nieuwe Box stelt klanten niet alleen in staat om 4K-content van onder andere Netflix, Videoland en YouTube te kijken, maar zorgt ook voor minder ergernissen op het gebied van traagheid en geluidsproductie. De oude settopbox had een ventilator die zich nogal snel en duidelijk liet horen. De afstandsbediening is voorzien van een microfoon, waardoor bediening met spraak mogelijk is. “Hey Ziggo!”

De nieuwe settopbox is ook kleiner, maar heeft wel minder aansluitingen dan de Ziggo Mediabox XL. Aan de achterkant zitten een stroom-knop, een optische uitgang voor digitale audio, ethernet, usb, hdmi, een analoge aux-poort en de coax-aansluiting. Omdat er maar één ethernet-aansluting is, dient de box niet langer als switch. De afstandsbediening is ook veel simpeler en heeft geen uitgebreid toetsenbord meer aan de achterkant.

ziggo mediabox next 4k
Klik/tap voor groter.

Bestaande klanten moeten bellen

Diverse lezers hebben ons over de beschikbaarheid van de nieuwe box getipt. Ze moesten echter zelf naar Ziggo bellen om de 4K Mediabox Next aan te vragen. Daarbij is het nodig om het lopende contract opnieuw met een jaar te verlengen, omdat de box officieel alleen aan nieuwe klanten wordt geleverd. Wanneer een grootschalig upgrade-programma start is nog niet bekend. (Zie ook → Concurrentie op de kabel nu mogelijk, maar met beperkingen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ziggo start levering snelle en stille 4K Mediabox aan klanten
Sluiten