WWDC 2019: voorbereidingen in volle gang

Door: Night - 6 reacties
WWDC 2019 voorbereidingen 1

In de aanloop naar de WWDC 2019 van aanstaande maandag zijn de voorbereidingen in volle gang. Het McEnery Convention Center in San Jose en het omliggende gebied wordt door Apple aangekleed. Spandoeken, vlaggen, borden en andere bijkomstige zaken moeten de jaarlijkse wereldwijde ontwikkelaarsconferentie luister bijzetten.

WWDC 2019

Zoals te zien is op de foto’s, is men druk doende om alle decoraties voor de WWDC 2019 in, op en rond het McEnery Convention Center aan te brengen. De duizenden ontwikkelaars en journalisten van over de hele wereld, die de conventie komende week bezoeken om meer te weten te komen over de Apple’s nieuwste besturingssystemen en software, zullen hun ogen vast en zeker uitkijken.

Banners, vlaggen en posters sieren inmiddels zo ongeveer elke lantaarnpaal, boom en reclamekiosk. Aan de aankleding van de voorgevel van het congrescentrum wordt op dit moment de laatste hand gelegd.

WWDC 2019 voorbereidingen

Voorbereidingen voor WWDC 2019 zijn in volle gang (klik/tap voor groter)

Op de foto’s is te zien dat de voorgevel wordt voorzien van een enorme stoffen bekleding. Het ontwerp met de grafische elementen, die voor het eerst te zien waren op de WWDC-aankondiging van Apple in maart, neemt hierop een prominente plaats in. Hetzelfde als op het promotiemateriaal heeft het spandoek een hoofd met daarboven een ware explosie van Apple-gerelateerde onderdeeltjes zoals logo’s voor gespecialiseerde API’s, emoji en codetekens.

WWDC 2019 voorbereidingen
Alles wat maar enigszins aan te kleden is, is voorzien van WWDC 2019 reclame (klik/tap voor groter)

Dub Dub

Het artwork bij McEnery verschilt op één punt echter van de eerdere ontwerpen. De woorden Dub Dub staan er groot doorheen. Dub Dub is de bijnaam van WWDC, afkomstig van de eerste twee letters van de conferentie (Fonetisch: Dubbel Joe Double Joe Die Cie, red.).

WWDC 2019 voorbereidingen
De bijnaam Dub Dub staat prominent door het WWDC 2019 logo (klik/tap voor groter)

Een avondfoto van het conferentiecentrum laat zien dat het geheel is uitgelicht met neon. Ze verlichten alle pictogrammen van de banner, de emoji en de Dub Dub tekst. Bouwvakkers zij er al de hele week aan bezig.

WWDC 2019 voorbereidingen
’s Avonds is goed te zien hoe het WWDC 2019 logo met neon is uitgelicht (klik/tap voor groter)

McEnery is het centrale punt van de conventie van Apple. Het zal als uitgangspunt dienen voor de vele aanwezigen. Apple zal na de keynote speech in diverse zalen een aantal educatieve sessies, gastcolleges en andere speciale evenementen organiseren.

WWDC 2019 voorbereidingen
Overal waar je kijkt vind je wel reclame voor de WWDC 2019 conventie (klik/tap voor groter)

WWDC 2019 verwachtingen

Men verwacht dat Apple de volgende generatie iOS-, MacOS-, WatchOS- en TVOS-besturingssystemen op WWDC onthult. Daarnaast zal Apple onder andere verbeteringen aan first-party apps en services presenteren. Ook het zogenaamde Project Marzipan zal een onderwerp van discussie zijn. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat het bedrijf van zijn plannen voor platform-onafhankelijke iOS- en macOS-apps een belangrijk agendapunt zal maken.

We verwachten dat er dat er ook hardware gepresenteerd zal worden op de conventie. Als gevolg van alle geruchten rond een mogelijke onthulling van Apple’s nieuwe Mac Pro, is dat geen gekke gedachte.

Onze hoofdredacteur Raymon Mens zal ook aanwezig zijn op de WWDC. Hij zal voor, tijdens en na de Keynote live verslag doen via Twitter. Wil je alle nieuws over de WWDC in één oogopslag zien? Klik dan op de speciale button bovenin de menubalk.

(Zie ook → Apple bevestigt live WWDC keynote op 3 juni en dit kun je verwachten)

WWDC 2019 voorbereidingen
Bij welke halte je moet uitstappen? Eh…. (klik tap voor groter)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  fabian

  Is gewoon een software bedrijf geworden.

 • Profielfoto
  Harley

  Maandag toch? Staat aanstaande dinsdag.

 • Profielfoto
  yannick

  Het evenement begint maandag om 19 uur (onze tijdzone).

 • Profielfoto
  koen

  WWDC is de hele week. De keynote is op maandag.

 • Profielfoto
  Night

  Bedankt voor het wijzen op de typo. Is inmiddels aangepast.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Geen idee waarom want de aankondigingen tot nu zijn inconsistent en soms mager maar ik heb er weer zin in!