Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 juni 2019
Leestijd: 2 minuten

watchOS 6 maakt verwijderen standaard apps van Apple Watch mogelijk

Het is sinds 2016 mogelijk om standaard apps van een iPhone of iPad te verwijderen. Als je bijvoorbeeld niet op een app voor aandelen of herinneringen zit te wachten, hoef je die niet te houden. De Apple Watch krijgt met watchOS 6 ook de functie.

Dat heeft Apple vandaag tegen een aantal Amerikaanse techblogs gezegd. Hoewel de functie om standaard apps te verwijderen nog niet in de huidige bètaversie van watchOS 6 zit, komt de mogelijkheid er wel. Apple belooft dat het nog voor de release van de definitieve versie in september geregeld is.

Standaard apps van Apple Watch verwijderen

Het verwijderen van de meegeleverde apps van de Apple Watch gaat net zo werken als op de iPhone. Je drukt gewoon lang op een icoon van een app en tikt vervolgens op het kruisje om deze te verwijderen. Daarna zal de app zich niet meer op het home-scherm laten zien. Herinstalleren is altijd mogelijk via de App Store. Die zit in watchOS 6 ook nog eens standaard op de Apple Watch.

Apple werkt ook aan een functie die een app automatisch van je Apple Watch verwijderd wanneer je deze van je iPhone haalt. Zit je niet te wachten op de spraakrecorder? Verwijder ‘m van je iPhone en de Apple Watch zal volgen. Je kunt straks de walkie-talkie, ECG, camera remote, stopwatch, timer, radio, wereldklok en meer verwijderen.

Apple Watch verwijderen standaard apps watchOS 6
Momenteel kun je alleen externe apps verwijderen – Klik/tap voor groter.

Nieuwe apps in watchOS 6

Het verwijderen van standaard apps van de Apple Watch is geen overbodige luxe. In watchOS 6 voegt Apple namelijk een aantal nieuwe apps toe. Zo komt de App Store als native app naar de Watch, kunnen vrouwen hun cyclus bijhouden met de nieuwe Cyclus-app, komt de dictafoon van de iPhone naar de Watch en kun je de rekenmachine om je pols gebruiken. Ten slotte meet een nieuwe Geluid-app of je niet te lang in een omgeving met de hard geluid staat. Zit je hier allemaal niet op te wachten? Dan verwijder je de apps straks dus gewoon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
watchOS 6 maakt verwijderen standaard apps van Apple Watch mogelijk
Sluiten