Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juni 2019
Leestijd: 2 minuten

watchOS 6 brengt 4 nieuwe apps van iPhone naar Apple Watch

Kan de Apple Watch je iPhone vervangen? Dat is misschien een iets te voorbarige conclusie. Toch is Apple met het aankomende watchOS 6 goed op weg. Niet alleen kunnen apps straks stand-alone gaan werken, er komen ook nieuwe apps van de iPhone naar de Apple Watch.

Je hebt in watchOS 6 straks ook de beschikking over de dictafoon, reken­machine, Shazam en iBooks voor audioboeken om je pols. Hier is een eerste blik op de nieuwe apps op de Apple Watch.

Rekenmachine op je Apple Watch

Je kunt natuurlijk Siri naar de uitkomst van een bepaalde som vragen, maar in watchOS 6 brengt Apple de rekenmachine naar de Apple Watch. Je kunt niet alleen berekeningen uitvoeren, want Apple heeft nog een extra functie toegevoegd. Je kunt ook gemakkelijk een fooi uitrekenen. Geef het bedrag op de rekening in, druk op de fooi-knop en selecteer een percentage en het aantal personen. Daarna zie je het te betalen bedrag inclusief fooi en wat je per persoon kwijt bent.

Apple Watch watchos 6 rekenmachine
Klik/tap voor groter.

Dictafoon in watchOS 6

Een app die we ook nog van de iPhone kennen, is de Dictafoon-app. Je kunt met watchOS 6 straks ook direct vanuit je pols een memo, gesprek of ander geluid opnemen. De opname wordt meteen in iCloud opgeslagen en als je AirPods of een andere Bluetooth-hoofdtelefoon hebt, kun je de opname ook meteen vanaf je slimme horloge terugluisteren.

Kan je gesprekspartner zien dat hij wordt opgenomen? Niet direct. Het scherm van de Apple Watch hoeft niet ingeschakeld te blijven tijdens het opnemen. Op de wijzerplaat is ook geen duidelijke animatie te zien die toont dat de opname actief is. Er staat slechts een (klein) microfoonpictogram bovenaan in beeld.

Apple Watch watchos 6 dictafoon
Klik/tap voor groter.

Shazam vanaf je pols

Shazam, het bedrijf dat Apple eind 2017 kocht, komt met watchOS 6 ook aan op de Apple Watch. Je kunt Siri meteen vragen welk nummer je momenteel hoort en het antwoord verschijnt op het scherm. Apple Music-abonnees hebben ook een knop om gevonden nummers aan een afspeellijst toe te voegen.

Apple Watch watchOS 6 Shazam 001
Klik/tap voor groter.

Audioboeken

Ten slotte is er een nieuwe app genaamd audioboeken. Dit is een afgeslankte versie van iBooks die alleen audioboeken bevat. Naar een boek luisteren vanaf de Apple Watch is immers prima, maar lezen op het kleine scherm is niet te doen. De overdracht van een audioboek naar de Apple Watch gebeurt vanuit de Watch-app op de iPhone.

De audioboeken-app is in de tweede bèta van watchOS 6 nog niet beschikbaar, maar Apple heeft al wel verteld welke functies de app krijgt. Je hebt in watchOS 6 straks toegang tot hoofdstukken en de laatste afspeelpositie wordt gesynchroniseerd met iBooks op iPhone, iPad en Mac.

Meer watchOS 6

watchOS 6 werd tijdens WWDC 2019 aangekondigd. Ontwikkelaars kunnen inmiddels aan de slag met de eerste bètaversie. In tegenstelling tot iOS 13, komt er voor de Apple Watch geen publieke bèta. De definitieve release wordt in september verwacht. Naast deze zijn er nog veel meer nieuwe functies. We verzamelen ze allemaal in dit dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
watchOS 6 brengt 4 nieuwe apps van iPhone naar Apple Watch
Sluiten