Updates voor MacBook en MacBook Air op stapel

Door: Night - 3 reacties
Apple MacBook

Als alles gaat zoals het zou moeten gaan, kunnen we dit najaar een flink aantal upgrades verwachten voor de populairste laptops van Apple, de MacBooks. Ook de MacBook Air, die afgelopen jaar nog een update kreeg, zal waarschijnlijk een nieuwe lik verf krijgen.

De komst van een reeks nieuwe Mac-notebooks is op te maken uit een nieuwe aanvraag bij de database van de Euraziatische Economische Commissie. Deze registraties waren in het verleden vaak een voorloper van producten, die enkele maanden later werd onthuld.

De nieuwste nieuwste registraties van Apple, die voor het eerst opgemerkt werden door MacRumors, bevatten maar liefst zeven afzonderlijke modelnummers. Ze worden door Apple worden aangeduid als “draagbare computers”. Ze staan ​​vermeld met type-nummers A2141, A2147, A2158, A2159, A2179, A2182 en A2251 in de officiële documentatie.

EEC registraties voor de nieuwe (updates van de) MacBook, juni 2019
Apple’s registratie bij de EEC van (de updates van) zeven MacBook modellen (klik/tap voor groter)

Updates voor de MacBook en MacBook Air

We verwachten dat deze modelnummers overeenkomen met een bijgewerkte versie van de 12-inch MacBook. De MacBooks staan allang op de nominatie voor een update een update te krijgen. De laatste versie van deze ultra draagbare laptop dateert alweer uit juni 2017. De opnieuw ontworpen MacBook Air, die in oktober 2018 uitkwam, is ook een uitstekende kandidaat voor vernieuwd binnenwerk.

Eén Mac-laptop zal zeker niet verfrist worden en dat is de 15-inch MacBook Pro. Deze laptop kreeg vorige maand al een flinke facelift. De 15-inch laptop is nu voor het eerst beschikbaar met een 8-core Intel-processor. Dan blijft alleen de 13-inch MacBook Pro nog over. Deze laptop, die het nog steeds zonder Touch Bar moet stellen, staat dus ook op de nominatie voor een update.

16-Inch MacBook

We horen al geruime tijd geruchten over een geheel nieuwe laptop. Dit model zou voorzien zijn een rand-tot-rand 16-inch Retina Display. Het is goed mogelijk dat deze geheel nieuw ontworpen laptop een van de zeven modellen is, in afwachting van een aankondiging later dit jaar.

mockup van een 16-inch MacBook
Een mockup van een mogelijke MacBook Pro met een schermgrootte 16 inch en Face ID (klik/tap voor groter)

De geruchten over een geheel nieuwe 16-inch schermgrootte voor het MacBook-assortiment begonnen met een beleggersnota van de doorgaans zeer betrouwbare analist Ming-Chi Kuo. Volgens Kuo zal het nieuwe model een vergelijkbare fysieke maatvoering behouden als het huidige 15-inch model. Dat is de grootste schermgrootte die momenteel beschikbaar is bij Apple. Om het extra scherm in de behuizing van de laptop te proppen, wil Apple dat het scherm helemaal tot aan de rand van het chassis doorloopt. Deze aanpak is vergelijkbaar met de vernieuwing die het bedrijf uit Cupertino heeft doorgevoerd bij met de nieuwste iPad Pro.

De 16-inch MacBook wordt dan misschien de eerste laptop die voorzien zal zijn van Face ID. Dat gezichtsherkenningssysteem is vooralsnog voorbehouden aan de laatste iPhone-modellen, zoals de iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR, en de iPad Pro. Apple zegt dat Face ID veiliger is dan Touch ID, dat een vingerafdruk gebruikt. De MacBook Pro en de nieuwe MacBook Air modellen maken op dit moment (nog) gebruik van Touch ID.

Verschijningsdatum

Als Apple vasthoudt aan zijn typische lancerings-schema voor nieuwe laptops, zullen de nieuwe modellen waarschijnlijk in oktober verschijnen, naast een verwachte update van de iPad Pro.

Lees ook: ➔ ‘Compleet nieuwe generatie MacBook Pro pas in 2020’

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  PowerMac

  Wellicht bij te voegen aan dit stuk is dat gemakshalve wordt gesproken van de 15 inch, doch in werkelijkheid het scherm reeds 15.4″ is. Van 15.4 naar 16 is op zich geen enorme vergroting.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Mijn MacBook Pro (Retina, Mid 2012) was reeds 15.4″

 • Profielfoto
  Night

  Er staat dan ook nergens dat deze ineens een veel groter scherm krijgt. Puur dat het scherm 16″ meet en dat dit bereikt wordt door kleinere bezels.