Grote update iMovie: onder­steuning green screen en meer

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Apple heeft dinsdagavond een grote update voor iMovie vrijgegeven. Zowel op iPhone als iPad en Mac krijgt de app nieuwe functies en verbeteringen. Er is nu ook op iOS ondersteuning voor een green screen. Daarnaast genereert de app voor het bewerken van video’s nu soundtracks die beter aansluiten op films.

Op de Mac ondersteunde iMovie altijd al green screens, maar nu komt het ook eindelijk naar iOS. Daarnaast wordt muziek voor onder films nu algoritmisch gegenereerd en Apple is ook de Mac-versie van de videobewerker niet vergeten.

Green screen iMovie op iPhone en iPad

Het nieuwe green screen-effect in iMovie voor iPhone en iPad werkt zowel met een groene als blauwe achtergrond. Het laat echter wel even naar zich zoeken. Je moet bij het importeren van een video met green screen de file even lang inhouden en kiezen voor ‘voeg in als: groen/blauw scherm’. Daarna kun je de lagen over elkaar heen leggen. Wij hebben het kort geprobeerd en het werkt op een iPad Pro snel en prima.

iMovie green screen
Vuurwerk over de nieuwe Mac Pro! – Klik/tap voor groter.

80 nieuwe, slimme soundtracks en meer

De iOS-versie van iMovie heeft nog een nieuwigheid. Apple voegt 80 nieuwe soundtracks toe die algoritmisch gegenereerd zijn. Dat wil zeggen dat ze altijd perfect aansluiten op de lengte van je video. Zo loopt het geluid in de maat af wanneer je video afgelopen is en zijn hard afgesneden fades verleden tijd. Daarnaast is het ook mogelijk om een afbeelding als transparant logo in te voegen.

Voor het onderwijs is er nu integratie met ClassKit. Leerlingen kunnen zo video-opdrachten naar hun docent insturen. De functie delen in iMovie Theater is uitgefaseerd, in plaats daarvan moet je iCloud-foto’s gebruiken om gemaakte films te delen. Dit sluit aan bij Apple’s moderne infrastructuur.

Kleine updates voor Mac-versie

Apple heeft iMovie voor Mac ook van een kleine update voorzien. De conversiekwaliteit voor incompatibele mediabestanden met een zeer lage resolutie is verbeterd en het importeren van iMovie for iOS-projecten gaat nu beter. Zo kun je op je iPhone of iPad beginnen en een film afmaken op je iPad.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Odie

  Ik zou iedereen die iMovie goed vind eens kijken naar LumaFusion, het kan heel veel meer dan iMovie en kost niet zo heel gek veel. ChromaKey is gewoon ondersteunt en niet alleen op groen en blauw, daarbij is het enorm te tunen.

   

 • Profielfoto
  drsentertainment

  Odie, helemaal eens. Pas weer een (simpele) film gemonteerd met LumaFusion. Ging zelfs nog soepeler en makkelijker dan FCPX. Aanrader!