Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 27 juni 2019

Met tvOS 13 ondersteunt Apple TV eindelijk meerdere gebruikers

De Apple TV is een apparaat voor in de huiskamer en daar zitten meerdere mensen. Toch is tvOS gemaakt voor één gebruiker en dat is wel eens onhandig. Daar komt in tvOS 13 verandering in. Apple’s settopbox ondersteunt straks meerdere gebruikers. Een handige extra voor bijvoorbeeld gezinnen of huisgenoten.

Apple heeft dit slim aangepakt. Als meerderw mensen toegang tot een huis hebben via de Woning-app, dan staan hun Apple ID’s al aan iedere Apple TV met tvOS 13 in huis gekoppeld. Je kunt dan meteen van gebruiker switchen door de TV-knop op de afstandsbediening lang in te houden.

Gebruikers Apple TV toevoegen en switchen

Als je de Woning-app niet intensief gebruikt, is het ook mogelijk om via het Instellingen-menu van de Apple TV direct meerdere gebruikersaccounts toe te voegen. Een extra gebruiker kan inloggen met zijn Apple ID. Daarna is deze aan tvOS 13 toegevoegd.

apple tv tvos 13 meerdere gebruikers
Klik/tap voor groter.

Switchen tussen gebruikers kan door de TV-knop op de afstandsbediening van de Apple TV lang ingedrukt te houden. Aan de zijkant opent dan een nieuw bedieningspaneel. Daar kun je niet alleen tussen gebruikers wisselen, maar ook sluimerstand inschakelen en snel wisselen tussen verbonden AirPlay-speakers.

apple tv tvos 13 meerdere gebruikers 2
Klik/tap voor groter.

Veel beperkingen in bèta tvOS 13

In de bètaversie van tvOS 13 kent de functie voor meerdere gebruikers wel veel beperkingen. Zo is het niet mogelijk om een account met een wachtwoord of code te beveiligen. Ook wordt alleen de inhoud van de Muziek-app en TV-app voor iedere gebruiker aangepast. De rest van de apps blijft hetzelfde. Dat is vooral bij de Foto’s-app een gemis. De foto­bibliotheek van iedere gebruiker is namelijk gewoon in iCloud beschikbaar.

Mogelijk wordt dit nog in een volgende bètaversie opgelost, maar wij vermoeden dat dit slechts een beginnetje is. De apps op het home-scherm van de Apple TV zijn namelijk ook voor iedere gebruiker hetzelfde. Desalniettemin toont dit aan dat Apple wel nadenkt over het geschikt maken van de Apple TV voor gezinnen en huisgenoten.

Reageer op artikel:
Met tvOS 13 ondersteunt Apple TV eindelijk meerdere gebruikers
Sluiten