Strijd komt op gang: Kopstuk Disney+ stapt over naar Apple

Door: Raymon Mens - 5 reacties
Disney 16x9
Afbeelding: The Walt Disney Company, montage: OMT

Apple en Disney lanceren dit jaar alle twee een eigen concurrent voor Netflix. Apple komt met Apple TV+ en Disney lanceert later dit jaar Disney+. Inmiddels komt de rivaliteit tussen de diensten op gang. Op het gebied van personeel, wel te verstaan.

De vice-president van Disney+ International is namelijk overgestapt naar Apple. Het gaat om Chiara Cipriani. Ze is volgens haar LinkedIn-profiel (leeggehaald, maar we hebben een mirror) begin mei gestart als directeur van Apple’s video­diensten. Ze overziet de markten Europa, Midden-Oosten en Afrika vanuit Londen.

Chiara Cipriani Disney+
Chiara Cipriani – Archieffoto via Bloomberg

Apple TV+ en Disney+

Er lopen wel meer lijntjes tussen Apple en Disney. Bob Iger, CEO van het entertainment­bedrijf, zit bijvoorbeeld nog steeds in de raad van bestuur van Apple en is van plan te blijven. Hij verklaarde onlangs wel dat hij niet deelneemt aan vergaderingen over Apple’s streamingdienst.

Apple TV+ en Disney+ worden aan het einde van het jaar gelanceerd. Apple’s dienst zal in meer dan 100 landen tegen een onbekende prijs live gaan. Disney+ start in 2019 alleen in de VS en zal in 2020 in Europa uitgerold worden, De dienst krijgt een prijs van € 6,99 per maand. Er gingen enige tijd geruchten over een test in Nederland, maar daar hebben we al enige tijd niets meer over gehoord.

Grote verschillen in aanbod

De dienst van Apple zal gloednieuwe programma’s bevatten met meerdere Hollywood-sterren. Het gaat om series, films en documentaires van of met onder andere Steven Spielberg, J.J. Abrahams, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Ook Oprah Winfrey gaat documentaires voor Apple’s streaming­dienst maken.

Disney+ zal daarentegen niet alleen maar nieuwe content bevatten. Het entertainment­bedrijf opent zijn kluis. Bekende klassiekers zoals Robin Hood, Tarzan, Jungle Book en Peter Pan zullen te zien zijn. Ook alle films van Pixar zijn straks beschikbaar. Denk aan Toy Story, Cars, Monster’s Inc en meer. Ook alles uit het Starwars- en Marvel-universum is op de nog te lanceren dienst te zien. Het bedrijf belooft ook meer dan 500 films en zal in het eerste jaar 10 exclusieve films en 25 originele series lanceren. (Zie ook → Disney onthult filmplanning tot 2027: 4x Avatar, 3x Star Wars en meer)

Apple TV+ 003
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Di May

  Pixar is een bitter pil voor Apple TV+ gezien
  de relatie ervan met wijlen Steve Jobs.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Apple TV+ is weer zo’n halfslachtig initiatief puur gericht om hardware te verkopen. Probleem is dat de ambitie ontbreekt om marktleider te worden. Dus DOA

 • Profielfoto
  Patrik

  Toe maar, nog meer eigen platforms. Ik heb al Netflix en Videoland…niet nog meer losse apps aub.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Maar nu gaat het echt beginnen niet? Ondertussen hebben we in drie maanden tijd al meer berichten geschreven over Disney en Apple Video dan in tien jaar tijd Netflix. 😂

  En het ergste is, je kunt nog niet eens op Play drukken. Bij beide niet.

 • Profielfoto
  SvS

  Zo is dat, Shmoo. Mijn oordeel/mening komt pas als het echt zover is. Nu nog niet.