Raymon Mens
Raymon Mens App Store 11 juni 2019

TomTom GO ondersteunt nu ook Apple CarPlay

Er is een nieuwe update voor TomTom GO beschikbaar. De navigatie-app van Nederlandse bodem ondersteunt nu ook Apple CarPlay. Daardoor kun je de app nu ook gemakkelijk op je dashboard gebruiken. Andere apps zoals Waze, Google Maps en Flitsmeister bieden dit al langer.

Naast ondersteuning voor CarPlay, voegt TomTom ook bewegende rijstrookbegeleiding toe. Kaarten die offline worden opgeslagen worden in deze update ook wekelijks bijgewerkt met actuele informatie. Zo krijg je geen verouderde informatie in offline kaarten.

TomTom Go en Apple CarPlay

Toen Apple in september van 2018 iOS 12 uitbracht, zette het de deur open voor externe navigatie-apps in CarPlay. Sindsdien heb is er veel te kiezen. Google Maps kwam als eerste naar het dashboard, daarna volgde het eveneens populaire Waze. Onlangs haakte het Nederlandse Flitsmeister ook aan. Nu kunnen consumenten die liever TomTom gebruiken ook vanaf het dashboard met CarPlay navigeren.

TomTom CarPlay auto
Klik/tap voor groter.

Ook andere nieuwe functies

Naast CarPlay zijn er nog twee noemenswaardige functies aan TomTom GO voor iOS toegevoegd. De eerste heet ‘bewegende rijstrookbegeleiding’. Hierbij wordt in blauw aangegeven welke rijstrook de bestuurder moet nemen. Dit komt vooral goed van pas bij een afslag of splitsing. Daarnaast worden offline opgeslagen kaarten nu wekelijks bijgewerkt. Zo heb je altijd de beschikking over aangepaste snelheidslimieten, wegaanwijzingen en aangepaste wegblokkades als gevolg van werkzaamheden.

TomTom GO voor iOS vereist een abonnement. De eerste 75 kilometer kan gratis genavigeerd worden, maar daarna kost de app € 2,- per maand, € 5,- per kwartaal of € 9,- voor een half jaar. Dat is inclusief actuele flitswaarschuwingen en offline kaarten.

TomTom GO iPhone 001
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
TomTom GO ondersteunt nu ook Apple CarPlay
Sluiten