TomTom GO ondersteunt nu ook Apple CarPlay

Door: Raymon Mens - 6 reacties
TomTom CarPlay

Er is een nieuwe update voor TomTom GO beschikbaar. De navigatie-app van Nederlandse bodem ondersteunt nu ook Apple CarPlay. Daardoor kun je de app nu ook gemakkelijk op je dashboard gebruiken. Andere apps zoals Waze, Google Maps en Flitsmeister bieden dit al langer.

Naast ondersteuning voor CarPlay, voegt TomTom ook bewegende rijstrookbegeleiding toe. Kaarten die offline worden opgeslagen worden in deze update ook wekelijks bijgewerkt met actuele informatie. Zo krijg je geen verouderde informatie in offline kaarten.

TomTom Go en Apple CarPlay

Toen Apple in september van 2018 iOS 12 uitbracht, zette het de deur open voor externe navigatie-apps in CarPlay. Sindsdien heb is er veel te kiezen. Google Maps kwam als eerste naar het dashboard, daarna volgde het eveneens populaire Waze. Onlangs haakte het Nederlandse Flitsmeister ook aan. Nu kunnen consumenten die liever TomTom gebruiken ook vanaf het dashboard met CarPlay navigeren.

TomTom CarPlay
Klik/tap voor groter.

Ook andere nieuwe functies

Naast CarPlay zijn er nog twee noemenswaardige functies aan TomTom GO voor iOS toegevoegd. De eerste heet ‘bewegende rijstrookbegeleiding’. Hierbij wordt in blauw aangegeven welke rijstrook de bestuurder moet nemen. Dit komt vooral goed van pas bij een afslag of splitsing. Daarnaast worden offline opgeslagen kaarten nu wekelijks bijgewerkt. Zo heb je altijd de beschikking over aangepaste snelheidslimieten, wegaanwijzingen en aangepaste wegblokkades als gevolg van werkzaamheden.

TomTom GO voor iOS vereist een abonnement. De eerste 75 kilometer kan gratis genavigeerd worden, maar daarna kost de app € 2,- per maand, € 5,- per kwartaal of € 9,- voor een half jaar. Dat is inclusief actuele flitswaarschuwingen en offline kaarten.

TomTom GO iPhone 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Odyssey

  al sinds januari beta tester voor tom tom carplay, app werkt vlot en is een verademing om TT te kunnen gebruiken, maar mist in mijn ogen nog enkele cruciale features om de gsm echt weg te kunnen leggen zoals de totale route overzicht incl vertragingen, mogelijkheid tot kiezen v alternatieve routes via car display en het ingeven van een bestemming via car display… mijn feature resuests staat open bij TT:)

 • Profielfoto
  meesje

  OMT, jullie zijn er trouwens lekker snel bij….

  Vorige week al even mee gepeeld, maar gezien de hierboven genoemde cruciale features ben ik weer snel terug gegaan naar Google Maps. Ik weet het, het is Google (=data opslag), maar het werkt wel heel erg fijn. Helemaal voice control, naam bedrijf + eventueel woonplaats, en het adres is zo gevonden.

 • Profielfoto
  wvdberg53

  De TomTom Go app gebruikt ook data, en dat kan met een langere rit best hoog op lopen .

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  De punten die Odyssey noemt miste ik ook al gelijk, jammer.

 • Profielfoto
  Eddy Krikke

  wvdberg53 op 11 juni 2019 14:45
  De TomTom Go app gebruikt ook data, en dat kan met een langere rit best hoog op lopen .

  Valt allemaal erg mee ik rij er dagelijks veel mee.

 • Profielfoto
  adriaantje13

  De enige reden dat ik voor TomTom wil betalen is het feit dat er een duidelijke verkeersinformatie met overzichtelijke zijbalk beschikbaar is.               Met deze Carplay is dat niet meer het geval. Hopelijk wordt dit spoedig verholpen.