Redactie
Redactie Nieuws 2 juni 2019

Tweede Nederlandse tech­podcast­festival op 22 juni

De podcast staat in Nederland steeds beter op de kaart. Dat bewees het eerste techpodcastfestival in 2018. Ook dit jaar organiseren vijf Nederlandstalige technologiepodcasts weer een heus festival. Dit jaar op 22 juni in de Grote Zaal van De Balie in hartje Amsterdam. De kaartverkoop is reeds begonnen.

Bezoekers kunnen genieten van en meedoen met de podcasts van Met Nerds om Tafel, Tech45, TechSnacks, Tweakers en Geeky Dingen. De laatste twee zijn debutanten op het festival. Behalve luisteren naar het beste van wat techpodcastend Nederland – en België – te bieden heeft, kunnen bezoekers ook naar hartelust sparren over podcasts met andere luisteraars, een hapje en drankje doen met de makers en ga zo maar door.

Tech­podcast­festival 2019 op 22 juni in Amsterdam

“De opkomst was tijdens het eerste festival boven verwachting, maar het was vooral heel informatief en gezellig”, zegt mede-organisator Randal Peelen. “Het is voor zowel de makers als luisteraars van podcasts geweldig om elkaar te ontmoeten. We maken er ook op 22 juni weer een onvergetelijke dag van voor iedereen met een hart dat sneller gaat kloppen van technologie, popcultuur en gadgets!”

De kaartverkoop voor het techpodcastfestival is inmiddels begonnen via de website van De Balie in Amsterdam. Naast de Apple Store aan het Leidseplein. De prijs van een ticket is 10 euro en het festival wordt mede mogelijk gemaakt door TransIP en A2B Internet.

de balie amsterdam
Klik/tap voor groter.

Het programma

De inloop is om 12:00 uur en Tweakers trapt een half uur later af. Daarna volgt de Neder-Belgische podcast Tech45 onder leiding van Maarten Hendrikx. Na een korte pauze gaat Geeky Dingen dieper in op nerds in de popcultuur. OMT-hoofdredacteur Raymon Mens en co-host Maarten van Woerkom zijn met TechSnacks de één na laatste podcast die een live te zien zal zijn. De mannen van Met Nerds om Tafel sluiten het techpodcastfestival om 17:15 uur af.

De podcasts van het techpodcastfestival

TechSnacks
Technologiejournalist Raymon Mens en cardioverpleegkundige Maarten van Woerkom presenteren sinds 2015 de enige techpodcast op snackformaat. TechSnacks maakt technologie behapbaar met kraakheldere uitleg, inhoudelijke discussies en een kritische blik op nieuwe gadgets en ontwikkelingen. Altijd 4 onderwerpen binnen 40 minuten.

Tech45
Je kent ze al. Niet? Eigen schuld dan, want ze lopen het langst mee van alle aanwezige podcasts. Onder de bezielende leiding van Maarten Hendrikx nemen deze Belgen-met-her-en-der-een-Nederlander wekelijks de laatste ontwikkelingen in tech door, en dan ook nog eens met een fluwelen accent. Gaat dat horen!

Geeky Dingen
Hier moet je zijn voor diepere analyses over Star Wars, de vraag of Indiana Jones nou meer een avonturier of een archeoloog was en voor een prachtige ode aan Stan Lee. Is het ‘popcult’, dan is het een potentieel onderwerp voor Thom, Linda en Sidney.

Tweakers
De laatsten zullen de eersten zijn, of iets dergelijks? Feit is dat de Tweakers Podcast eigenlijk pas kort bestaat, maar in die korte tijd is uitgegroeid tot een van de meest beluisterde shows van Nederland. Wout, Arnoud en Jurian vullen wekelijks een uur met highlights, nieuws en algemene techontwikkelingen vanuit hun zelfgebouwde podcaststudio in Tweakers HQ.

Met Nerds om Tafel
Goed, tijd voor Spa Rood. Met Nerds om Tafel schuift voor de derde keer aan op een live evenement, nadat zij eerder deze lente al hun eigen ‘MNOT Live’ deden, eveneens in De Balie. Het bier vloeide rijkelijk, het was gezellig, de opname verliep chaotisch en totaal ongestructureerd en zeker een van die dingen proberen ze dit keer een beetje anders te doen. Misschien.

techpodcastfestival 2019
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tweede Nederlandse tech­podcast­festival op 22 juni
Sluiten