Spotify krijgt ‘Social Listening’ functie voor samen luisteren

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Als je op het moment je Spotify-muziek met je vrienden wil delen, is het mogelijk om elkaars afspeellijsten te bekijken. Zo kun je een beetje bijhouden naar wat voor muziek je vrienden luisteren en is het zelfs mogelijk om nummers toe te voegen. Spotify wil echter nog een tikkeltje socialer worden met de functie Social Listening.

Deze functie laat meerdere gebruikers tegelijk naar één sessie luisteren en de wachtrij beheren. Je kunt iemand straks uitnodigen om samen te luisteren. Het virtueel delen van een oordopje dus. Dit is ook leuk voor op feestjes, waar gasten muziek aan de wachtrij kunnen toevoegen en de volgorde kunnen veranderen.

Spotify Social Listening in de maak

Social Listening is iets anders dan het delen van één playlist. Deze functie richt zich meer op het tegelijk op afstand luisteren en de wachtrij bepalen. Social listening wordt dan ook gestart vanuit het scherm met audio-apparaten. Daar kun je een link versturen of een code op het scherm laten zien die anderen kunnen gebruiken om zich bij de sessie aan te sluiten. Iedereen die naar de sessie luistert, hoort het wanneer nummers overgeslagen worden of de volgorde wordt veranderd. Iedereen kan de muziek regelen en het werkt met Spotify-apps op iOS, desktop en de Mac.

Spotify Social Listening
Klik/tap voor groter.

Spotify heeft de functie nog niet publiekelijk uitgerold, maar een Twitter-gebruiker die ‘m al voorgeschoteld kreeg, heeft screenshots gedeeld. Het geheel lijkt met gewone accounts te werken, maar activeren is momenteel nog niet mogelijk. Wanneer de functie naar iedereen uitgerold wordt, is momenteel ook nog onmogelijk. De dienst voert momenteel meerdere experimenten uit. Zo wordt er ook getest met een Car Thing dat voor muziek in de auto zorgt.

Reacties

0 reacties