Spotify op de schop: podcasts zijn nu prominenter aanwezig

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Apple Music-concurrent Spotify heeft de interface van zijn mobiele app aangepast. Er is nieuw artwork voor de daily mix, maar belangrijker nog: er is meer ruimte voor podcasts. Die zijn nu een stuk prominenter aanwezig in het tabblad Bibliotheek. Het is ook makkelijker om een podcast-collectie te beheren.

Dat de muziekdienst podcasts belangrijker maakt is niet zo gek. De dienst kocht onlangs twee grot Amerikaanse platforms voor podcasts. Inmiddels zijn Gimlet Media (dat zelf podcasts produceert) en Anchor (een platform voor het makkelijk hosten van een podcast) onderdeel van Spotify.

Nieuwe interface onderscheidt muziek en podcasts

De nieuwe interface voor de bibliotheek laat zien dat podcasts nu definitief op de kaart staan. Je kunt bovenaan nu switchten tussen muziek en podcasts. In het tabblad voor muziek staan je afspeellijsten en een overzicht van artiesten, nummers en albums. Als je naar podcasts switcht, zie je meteen welke afleveringen je van nieuwe podcasts moet luisteren en kun je bladeren door de catalogus met shows.

De verandering is zowel voor gebruikers van de gratis variant van Spotify als de premium-variant zichtbaar. De functies voor podcasts zijn zowel voor gratis en betalende gebruikers volledig beschikbaar.

spotify nieuwe interface 001
Klik/tap voor groter.

Spotify heeft veel nieuwe plannen

Naast de nieuwe indeling voor podcasts, heeft Spotify nog veel meer plannen. Zo wordt gewerkt aan een zogenaamd ‘Car Thing‘ en zagen we al even een voordelig premium-abonnement voor twee verschijnen. Wanneer deze vernieuwingen ook daadwerkelijk live komen, is niet bekend. Wij houden echter vinger aan de pols.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Dus er bestaan werkelijk mensen die podcasts luisteren blijkbaar🥴.

 • Profielfoto
  Kevin

  Nick Seamore op 13 juni 2019 20:08
  Dus er bestaan werkelijk mensen die podcasts luisteren blijkbaar🥴.

  Iedere dag weer. En iedere dag weer iets wijzer.

 • Profielfoto
  error

  Nick Seamore op 13 juni 2019 20:08
  Dus er bestaan werkelijk mensen die podcasts luisteren blijkbaar🥴.

  Ja, bijna meer dan naar muziek, maar nevernooitniet met Spotify. Hun grote plan is op langere termijn exclusieve ‘content’ (zoals Stitcher, Luminary en wellicht ooit Apple). Dat is de dood van de huidige openbare RSS podcasts. Spotify Podcasts is een soort Paard van Troje.

 • Profielfoto
  erwin33

  Ik zie de hele nieuwe layout nog niet. Heb ook nog geen update gehad van de app?

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Spotify heeft liever dat hun klanten een uur naar een podcast luisteren dan naar songs van artiesten, dan hoeven ze voor dat uur geen royalty betalingen te doen aan die artiesten.

 • Profielfoto
  Chytin

  Nu maar hopen dat Spotify niet Apple gaat volgen en hun muziekdienst vol gaat stoppen a la iTunes. Daar zijn ze net bezig om Podcasts en Music en al de andere 36589 dingen uit elkaar te splitsen. Eindelijk snapt Apple het!

  Ik ben al een tijdje geen Spotify gebruiker (overgestapt op Apple Music) en ik moet zeggen dat de app ietwat gedateerd uitziet. Dat vond ik eigenlijk ook toen ik Spotify gebruikte (Spotify zat in mijn KPN abbo). Apple Music vind ik persoonlijk veel gelikter uitzien. De sociale aspect van Spotify (afspeellijsten van je vrienden inzien) vond ik altijd wel erg leuk bij Spotify.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Chytin op 14 juni 2019 13:22
  Ik ben al een tijdje geen Spotify gebruiker (overgestapt op Apple Music) en ik moet zeggen dat de app ietwat gedateerd uitziet. Dat vond ik eigenlijk ook toen ik Spotify gebruikte (Spotify zat in mijn KPN abbo). Apple Music vind ik persoonlijk veel gelikter uitzien. De sociale aspect van Spotify (afspeellijsten van je vrienden inzien) vond ik altijd wel erg leuk bij Spotify.

  Ben ook wel benieuwd naar de Apple Music dienst, ik gebruik nu Spotify. Wat me in Spotify wel aanspreekt is het immense aanbod: je vind eht heel veel muziek. Heeft Apple Music een beetje hetzelfde aanbod?

   

   

 • Profielfoto
  renzebrems

  erwin33 op 13 juni 2019 23:12
  Ik zie de hele nieuwe layout nog niet. Heb ook nog geen update gehad van de app?

  Hier hetzelfde.

 • Profielfoto
  gipsman

  https://thebaffler.com/downstream/big-mood-machine-pelly

  Spotify wordt de nieuwe (of 2de) facebook, amazon, google, …