Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 13 juni 2019

Spotify op de schop: podcasts zijn nu prominenter aanwezig

Apple Music-concurrent Spotify heeft de interface van zijn mobiele app aangepast. Er is nieuw artwork voor de daily mix, maar belangrijker nog: er is meer ruimte voor podcasts. Die zijn nu een stuk prominenter aanwezig in het tabblad Bibliotheek. Het is ook makkelijker om een podcast-collectie te beheren.

Dat de muziekdienst podcasts belangrijker maakt is niet zo gek. De dienst kocht onlangs twee grot Amerikaanse platforms voor podcasts. Inmiddels zijn Gimlet Media (dat zelf podcasts produceert) en Anchor (een platform voor het makkelijk hosten van een podcast) onderdeel van Spotify.

Nieuwe interface onderscheidt muziek en podcasts

De nieuwe interface voor de bibliotheek laat zien dat podcasts nu definitief op de kaart staan. Je kunt bovenaan nu switchten tussen muziek en podcasts. In het tabblad voor muziek staan je afspeellijsten en een overzicht van artiesten, nummers en albums. Als je naar podcasts switcht, zie je meteen welke afleveringen je van nieuwe podcasts moet luisteren en kun je bladeren door de catalogus met shows.

De verandering is zowel voor gebruikers van de gratis variant van Spotify als de premium-variant zichtbaar. De functies voor podcasts zijn zowel voor gratis en betalende gebruikers volledig beschikbaar.

spotify nieuwe interface 001
Klik/tap voor groter.

Spotify heeft veel nieuwe plannen

Naast de nieuwe indeling voor podcasts, heeft Spotify nog veel meer plannen. Zo wordt gewerkt aan een zogenaamd ‘Car Thing‘ en zagen we al even een voordelig premium-abonnement voor twee verschijnen. Wanneer deze vernieuwingen ook daadwerkelijk live komen, is niet bekend. Wij houden echter vinger aan de pols.

Reageer op artikel:
Spotify op de schop: podcasts zijn nu prominenter aanwezig
Sluiten