Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 4 juni 2019

Sign in with Apple: privacy­vriendelijk alternatief voor Facebook login

Apple heeft privacy verankerd in zijn DNA. Tijdens WWDC 2019 onthulde het bedrijf nieuwe functies om de gegevens­bescherming van de gebruiker verder te verbeteren. Een daarvan is Sign in with Apple. Een nieuwe manier om in te loggen op apps en websites en een alternatief voor Facebook-login.

Zowel websites als apps kunnen Sign in with Apple gaan gebruiken. Gebruikers kunnen zich identificeren met hun Apple ID. Het is een privacy­vriendelijk geheel waar goed over na is gedacht. Zo werkt het.

Sign in with Apple

Bij het aanmelden met deze functie, kan een gebruiker zelf kiezen welke informatie met de ontwikkelaar gedeeld wordt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om wel je e-mailadres, maar niet je volledige naam of profielfoto te delen. Dit is per app te kiezen.

sign in with apple 001
Klik/tap voor groter.

Apple beschermt je e-mailadres

Sign in with Apple gaat verder dan je controle over de gegevens die je deelt geven. Apple heeft een nieuw mechanisme gebouwd dat ervoor zorgt dat je e-mailadres niet zichtbaar is voor apps of websites waarbij je een account aanmaakt. Je kunt ervoor kiezen om je echte e-mailadres te delen, maar ook een alias gebruiken. Apple maakt dit voor je aan en het is uniek voor iedere app of website. Als je niet langer van de app of website wil horen, kun je een alias opheffen.

sign in with Apple iOS 13
Klik/tap voor groter.

Apps die onder iOS 13 of macOS 10.15 draaien, kunnen de functie gaan gebruiken. Apple stelt ook een versie voor het web beschikbaar. Die werkt met een aantal regels JavsScript-code. Ontwikkelaars kunnen op Apple’s website meer informatie vinden over het integreren van de functie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sign in with Apple: privacy­vriendelijk alternatief voor Facebook login
Sluiten