NS Lab: experimentele reis-app nu in de App Store

Door: Raymon Mens - 1 reactie
NS Lab 16x9

De NS heeft een nieuwe app genaamd NS Lab in de App Store gezet. Het gaat om een experimentele reis­begeleider die als proeftuin voor nieuwe functionaliteit dient. Als een functie aanslaat, komt die later ook naar de welbekende NS Reisplanner-app waar alle consumenten ‘m kunnen gebruiken.

NS Lab is geen reisplanner, maar werkt als aanvulling op de Reisplanner-app. Zodra een reis gepland is, kun je deze delen met NS Lab. De experimentele app geeft je dan info en entertainment voor onderweg. De app toont onder andere hoeveel minuten je nog hebt om je trein of overstap te halen en kan indoor navigeren op stations.

NS Lab als virtuele reisbegeleider

De nieuwe app wil de reiziger de juiste informatie op het juiste moment geven als een virtuele reisbegeleider. De app zal een looproute naar het juiste spoor tonen als je het station binnenkomt en het aantal minuten tonen dat je nog hebt om je trein te halen. Eenmaal in de trein wordt afgeteld naar aankomst of overstap en is er entertainment in de vorm van een paar podcasts, een meditatie, quiz of game.

Op termijn moet de app je ook kunnen vertellen waar nog plek is in de trein. Er wordt ook gedacht aan integratie met je agenda. Zodat de app je bij drukte kan adviseren een trein later te pakken, als je daarvoor voldoende tijd hebt. Dit is momenteel echter nog toekomstmuziek.

NS Lab 001
Klik/tap voor groter.

Het is overigens niet verplicht om eerst via de Reisplanner een reis met NS Lab te delen. Op basis van je locatie­gegevens moet je de app ook kunnen uitvogelen waar je bent en in welke richting je gaat. Het koppelen van een OV-chipkaart en account is optioneel. Iedereen kan de app testen en bijdragen aan functies die later mogelijk in de Reisplanner-app verschijnen.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    /dev/enschede

    Heel goed dat ze dit soort beta ideeen nu in een aparte app doen. Dan kan er vol geëxperimenteerd worden zonder dat iedereen er gelijk over valt als het mis gaat.