Raymon Mens
Raymon Mens App Store 18 juni 2019

Nintendo: Dr. Mario World voor iPhone nu te bestellen

Nintendo begon een paar jaar geleden met het uitbrengen van smartphone-games. Zo konden we genieten van Super Mario Run, Animal Crossing en Fire Emblem Heroes. Dit najaar komt Mario Kart naar iPhone en Android, maar voordat het zover is, is het eerst de beurt aan Dr. Mario World.

Op 10 juli verschijnt Dr. Mario, maar de game is nu al vooruit te bestellen. De Dr. Mario-reeks gaat al terug naar de dagen van de oude NES 8-bit spelcomputer. Het is een puzzelgame waarbij je moet proberen om rijen van drie te maken om op die manier de virussen uit te roeien. De gameplay is echter iets anders dan dat we gewend zijn.

Klassiek Nintendo in nieuw jasje

Waar de pillen in de klassieke versie van deze game van boven naar beneden vielen, gaat het in Dr. Mario op iPhone en Android juist anderson. Daarnaast kun je nadat een deel van een pil de virussen verwijdert, het andere deel nog slepen naar een ander virus. Zo is er meer variatie te vinden, maar is het ook een stuk ingewikkelder.

Verder laat onderstaande trailer zien dat er vele varianten zijn in de levels. Zo krijg je te maken met sloten die geopend moeten worden, bommen om te laten ontploffen en schilden om weg te spelen. Ook zijn er regenboog-pillen en een extra lastig groen virus.

Dr. Mario World bevat in-app-aankopen

Nintendo heeft de game voorzien van in-app-aankopen, oftewel microtransacties. Er zijn twee manieren waarop het bedrijf geld probeert te verdienen in Dr. Mario. Ten eerste kost elke keer dat je de game speelt zogenaamde stamina. Dat vult zich na een tijd weer aan, maar als je door wil blijven spelen, dan moet je diamanten inzetten. Daarnaast kunnen bepaalde levels pittig zijn en heb je een beperkt aantal capsules op te schieten. Extra capsules en dus pogingen kunnen dan via diamanten worden aangeschaft. En die diamanten koop je dan weer voor echt geld in de App Store.

Reageer op artikel:
Nintendo: Dr. Mario World voor iPhone nu te bestellen
Sluiten