Noah Korevaar
Noah Korevaar App Store 13 juni 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix gaat Pokémon Go achterna met Stranger Things voor iPhone

De immens populaire serie Stranger Things wordt ook een game. Dat maakte Netflix bekend tijdens een panel op gamebeurs E3 2019. Volgens de streamingdienst, en ontwikkelaar Next Games komt er een “puzzel RPG” die gebaseerd is op het verhaal van de serie. De game komt in 2020 naar onder andere de iPhone en iPad. De game gaat werken als Pokémon Go.

Wie geen genoeg kan krijgen van Stranger Things, zal zonder twijfel enthousiast worden van deze aankondiging. De Stranger Things-game zal net als Pokémon Go gebaseerd zijn op de locatie van de gebruiker. Details over de game zijn nog schaars, maar er is al wel bekend dat Netflix en Next Games samenwerken met Google Maps.

Netflix brengt Stranger Things naar je achtertuin

Google’s navigatie-app zal geïntegreerd worden in het spel dat spelers de mogelijkheid geeft om The Upside Down te ontdekken. Doordat de game gebaseerd is op je locatie, zal deze unieke wereld ontdekt kunnen worden tijdens je dagelijkse bezigheden en reizen. Deze techniek kennen we dankzij Pokémon GO maar al te goed.

Volgens Chris Lee, Netflix-directeur op het gebied van interactieve games, is dit een prima technologie. “Het maakt niet uit waar je ter wereld ook bent, je kunt strijden tegen The Upside Down. Zelfs in je eigen achtertuin”.

Netflix game stranger things
Klik/tap voor groter.

Daarbij was Lee ook uiterst te spreken over de manier waarop de game er grafisch uitziet. Next Games heeft “een geweldige jaren 80 (retro) stijl ontwikkeld,” volgens de directeur. In de screenshots hieronder, en door de woorden van Netflix, lijkt het om een toegankelijke cartoon stijl te gaan waar je makkelijk verliefd op kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix gaat Pokémon Go achterna met Stranger Things voor iPhone
Sluiten