Raymon Mens
Raymon Mens App Store 19 juni 2019

Microsoft To-Do: opvolger Wunderlist nu ook op de Mac

Sinds Microsoft in 2015 de taken-app Wunderlist kocht, wordt hard aan een opvolger onder de paraplu van het bedrijf uit Redmond gewerkt. Die opvolger heet Microsoft To-Do en kwam enige tijd geleden al naar iOS. Nu staat er ook een versie voor de Mac in de Mac App Store.

De Mac-app moet als aanvulling op de iOS-versie van To-Do dienen. Daarnaast zegt Microsoft dat ook een app voor de Apple Watch in de maak is. De opvolger van Wunderlist voor Mac is nu uit en gratis download in de Mac App Store beschikbaar.

Microsoft To-Do voor herinneren en notities

Het idee achter To-Do is je elke dag de belangrijkste taken en klussen die gedaan moeten worden te laten klaren. Je kunt snel taken toevoegen, organiseren en plannen terwijl je onderweg bent. Voor belangrijke taken die je echt niet mag vergeten kun je herinneringen en vervaldatums toevoegen. Als je taken hebt die je dagelijks, wekelijks of jaarlijks moet afvinken, kun je terugkerende vervaldatums instellen om je er elke keer aan te helpen denken. Met kleurcodes zijn verschillende gebieden zoals werk, hobby en boodschappen te scheiden.

De app is helemaal gratis. Microsoft vereist alleen dat je inlogt met een Microsoft-account. Dat is gratis aan te maken en misschien heb je er nog een uit de tijd van hotmail of live.

Microsoft To-Do desktop
Klik/tap voor groter.

Lot Wunderlist nog onduidelijk

Het lot van Wunderlist is nog steeds onduidelijk. Sinds de app in 2015 door Microsoft gekocht werd, blijven updates uitkomen. Het zijn echter vooral kleine updates die geen extra functionaliteit toevoegen. De servers achter de dienst zijn nog steeds online en Microsoft laat niet weten wanneer de app zal stoppen met werken, wel is het betaalde component verdwenen en kun je Wunderlist gratis gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft To-Do: opvolger Wunderlist nu ook op de Mac
Sluiten