Versnelde lancering? ‘Nieuwe 16-inch MacBook Pro in september’

Door: Raymon Mens - 9 reacties
MacBook Pro 14.3 benchmark

De maand september belooft druk te worden voor Apple. We zien niet alleen een nieuwe iPhone, maar de fabrikant zou ook een nieuwe MacBook Pro en Air lanceren. Dat claimt Jeff Lin, analist bij IHS Markit. Apple voorziet de nieuwe laptop naar verluidt van een 16-inch scherm met hoge resolutie.

De 16-inch MacBook Pro zou een resolutie van 3.072 x 1.920 pixels krijgen. Momenteel heeft het 15-inch model nog een scherm met 2.880 x 1.800 pixels. Het scherm blijft volgens IHS wel de LCD-techniek gebruiken. Een OLED-scherm blijft voorbehouden voor de iPhone en Apple Watch.

Versnelde lancering 16-inch MacBook Pro?

De 16-inch MacBook Pro werd de afgelopen maanden een paar keer genoemd, vooral door analist Ming-Chi Kuo. Hij is een van de meest betrouwbare bronnen met goede contacten binnen Apple’s leveranciersketen. Kuo zei echter dat de nieuwe Apple-laptop niet voor 2020 gelanceerd zou worden. Mogelijk heeft Apple door de vele problemen met de toetsenborden van de huidige generatie besloten om de lancering van een nieuwe Pro te versnellen.

Helaas zijn details over het nieuwe model nog schaars. Apple ontkomt echter niet aan het maken van een nieuw toetsenbord. Het huidige ontwerp met zeer platte toetsen wordt geplaagd door problemen. Dat is voor zowel de gebruiker als Apple vervelend.

MacBook Pro 2019 toetsenbord
Klik/tap voor groter. Afbeelding: iFixit

Meer vernieuwde MacBooks op het programma

De analist noemt ook nog enkele andere vernieuwingen die we in september kunnen verwachten. De 13-inch MacBook Pro (zonder Touch Bar) en MacBook Air krijgen naar verluidt ook een vernieuwing. Op het menu staan: nieuwe processors en natuurlijk macOS Catalina. Niet duidelijk is of er ook voor deze laptops een nieuw toetsenbord-ontwerp op de rol staat.

Opmerkelijk is dat zowel de MacBook Air als 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar vernieuwd worden. Deze laptops lijken enorm op elkaar. De Pro heeft een iets krachtigere processor, maar verder zijn er weinig verschillen. Apple vernieuwde de MacBook Air in oktober van 2018, terwijl de MacBook Pro zonder Touch Bar sinds 2017 niet meer aangeraakt is. Daardoor was de verwachting dat de Air de rol van deze laptop over zou nemen. Toch lijken er andere plannen voor september. (Zie ook → Updates voor MacBook en MacBook Air op stapel)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Mij te groot.

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  @Polansky: huidige MBP is 15,4 inch. Maak de rand rond het scherm wat smaller en je hebt je je 16 inch.

 • Profielfoto
  penseel

  Heel mooi formaat.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Apple ❤️ toetsenborden vervangen.  (nieuwe bumpersticker)

   

 • Profielfoto
  polansky

  EagerB0bNerd op 24 juni 2019 10:37
  @Polansky: huidige MBP is 15,4 inch. Maak de rand rond het scherm wat smaller en je hebt je je 16 inch.

  Ik vind 13″ voldoende groot.
  Na eerst een 15.4″ gehad te hebben nu gelukkig iets dat je wel makkelijk mee kunt nemen.

   

 • Profielfoto
  Melle

  Update air of update oude MacBook pro met functietoetsen – als die zouden komen in september – kan ik eindelijk terug met iets of wat goesting terug laptop kopen en al helemaal mocht er een stil aangenaam
  Toetsenbord inzitten (problemen met vuil interesseren mij niet, ik ben heel propere mens, zeker nu niet die vervangingsprogramma’s er zijn)

  Want een echte vervanger voor mijn 2013 air heb ik nog niet gevonden . De nieuwe air komt dicht, alleen jammer van klakken toetsenbord, maar probleem is de snelheid en kracht CPU, iets beter dan mijn i7 2013 , maar die heeft tegenwoordig vaak problemen en ik moet terug marge hebben om terug tijd vooruit te kunnen.
  En de zwakke GPU beetje verhaal…

 • Profielfoto
  Vilscon

  Melle op 24 juni 2019 15:01
  Update air of update oude MacBook pro met functietoetsen – als die zouden komen in september – kan ik eindelijk terug met iets of wat goesting terug laptop kopen en al helemaal mocht er een stil aangenaam
  Toetsenbord inzitten (problemen met vuil interesseren mij niet, ik ben heel propere mens, zeker nu niet die vervangingsprogramma’s er zijn)

  Want een echte vervanger voor mijn 2013 air heb ik nog niet gevonden . De nieuwe air komt dicht, alleen jammer van klakken toetsenbord, maar probleem is de snelheid en kracht CPU, iets beter dan mijn i7 2013 , maar die heeft tegenwoordig vaak problemen en ik moet terug marge hebben om terug tijd vooruit te kunnen.
  En de zwakke GPU beetje verhaal…

  Google Translate gebruikt om je bericht te schrijven? Man man man..

 • Profielfoto
  Melle

  @vilscon – mijn excuses, ik roep de hitte en het feit dat het een haastig ‘toilet’ bericht was, in als verdediging, voor het inderdaad marginale bericht.

  Maar de inhoud is mss nog net ontcijferbaar?

  Anyway – volgende keer doe ik het beter. 😉

 • Profielfoto
  Frans

  Melle op 24 juni 2019 19:41
  @vilscon – mijn excuses, ik roep de hitte en het feit dat het een haastig ‘toilet’ bericht was, in als verdediging, voor het inderdaad marginale bericht.

  Maar de inhoud is mss nog net ontcijferbaar?

  Anyway – volgende keer doe ik het beter. 😉

  Google translate zegt ‘Cannot detect language. Translation not possible’;-)