Gerucht: iPhone XR 2 (2019) krijgt langste accuduur ooit

Door: Raymon Mens - 5 reacties
iPhone XR 2 2019

Met alle nieuws rondom WWDC 2019 en iOS 13 zou je bijna vergeten dat er in september weer een nieuwe iPhone aankomt. Naar verluidt zien we dit jaar drie modellen, waaronder een opvolger van de iPhone XR. Die krijgt volgens een nieuw gerucht een grotere accu en de langste accuduur ooit.

Het Amerikaanse blog PhoneArena claimt informatie te hebben ontvangen van een van Apple’s accu-leveranciers. Er zou een grote order zijn geplaatst voor de iPhone XR 2 (2019). Het gaat om accu’s met een capaciteit van 3110 mAh. De huidige XR heeft een accu van 2942 mAh.

Grote accu is maar het halve verhaal

Een grotere accu helpt bij het bereiken van een langere accuduur, maar er zijn meer factoren. De iPhone XR heeft nu al de beste accuduur van alle 2018 iPhones, ook beter dan de iPhone XS Max die een stuk groter is. Hoe dat komt? De accu is relatief groot en het scherm heeft een relatief lage resolutie. Zo hoeft de GPU niet zoveel pixels te pushen en is een minder krachtige backlight nodig. Dat belast de batterij minder.

Combineer dat met het feit dat Apple’s chips ieder jaar een stukje zuiniger worden en je krijgt dit jaar een toestel met de langste accuduur ooit. Bij onze browser-test op Wi-Fi hield de iPhone XR uit 2018 het al meer dan 12 uur vol en versloeg daarmee de iPhone XS Max, die het na 9 uur en 30 minuten opgaf.

iPhone XR sim
Klik/tap voor groter.

iPhone XR 2 en meer nieuwe toestellen voor 2019

Naast een iPhone XR 2 met LCD-scherm komt Apple in september naar verluidt met nog twee nieuwe toestellen. Die hebben echter een OLED-scherm en kunnen gezien worden als de opvolger van de iPhone XS (Max). In het geruchten­circuit wordt dit ook wel de iPhone 11 genoemd. Dit toestel zou onder andere van een driedubbele camera voorzien zijn en ook een design met unibody glas hebben. (Zie ook → iPhone 11 (2019): specs, release en verwachtingen op een rij)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Bij de iPhone XR kan een (iets) grotere batterij wat schelen, hoewel ik het niet veel groter vind. De iPhones met OLED scherm hebben een grotere batterij harder nodig. Mijn ervaring met mijn iPhone Xs Max is dat met een OLED scherm de batterij sneller leeg is. (Dan bij mijn iPhone 7 Plus met LCD scherm)

 • Profielfoto
  yasser

  Ik vraag me af of darkmode ervoor zou zorgen dat op OLED toestellen de accuduur veel zou verbeteren. Aangezien dat deze pixels dan niet door de GPU moeten bestuurd worden. Of met het overheersende wit in safari, zou diezelfde test in darkmode ook andere resultaten kunnen opleveren. Heeft iemand die vergelijking al gemaakt.?

 • Profielfoto
  serum

  Dit is toch baanbrekend nieuws! Straks zit er ook nog een snellere processor in met meer geheugen! Misschien zelfs wel een betere camera! of wellicht een hogere screen/body ratio! Wie weet gaat de prijs ook nog een beetje omhoog. De echte verassing is natuurlijk als hij 0,3mm dunner is dan de vorige.

  Laat mij nou gewoon even lekker zeiken. Heb gewoon wat zand in mijn plasser van al die strandbezoekjes van de afgelopen week door het aanhoudende fantastische zomerweer.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Is dat niet ook om te ondersteunen dat de iPhone een ander apparaat kan opladen? Een soort powerbank aan boord

 • Profielfoto
  vincentvega

  6 camera’s? 3 dubbel maar liefst!😀