Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 juni 2019

‘Iedere iPhone in 2020 met OLED, ook nieuw compacter formaat’

Terwijl we ons op maken voor de iPhone 11 en andere modellen voor 2019, doet de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo alvast een duit in het zakje voor de modellen die in 2020 gelanceerd worden. Apple zou volledig naar OLED-schermen switchen, maar 5G als premium functie houden.

In september 2019 zou Apple nog vasthouden aan een bekend concept. De iPhone XS (Max) krijgt een opvolger met OLED-scherm van 5,8- en 6,5-inch. Daarnaast komt er een iPhone XR-opvolger met 6,1-inch LCD-scherm. In 2020 gooit Apple naar verluidt de formaten op de schop.

‘iPhone in 2020 met nieuwe schermformaten’

Volgens Kuo komt Apple in 2020 met drie nieuwe iPhone-modellen. Ze hebben allemaal een OLED-scherm, maar de formaten worden helemaal anders. Er zou een model van 5,4-inch komen, wat kleiner is dan de 5,8-inch van de huidige iPhone XS. De opvolger van de XS Max krijgt naar verluidt een iets groter scherm, namelijk 6,7- in plaats van 6,5-inch.

Apple zou ook vasthouden aan een 6,1-inch scherm. Dat is even groot als de iPhone XR. Een groot verschil is dat de XR momenteel een LCD-scherm heeft. Dat is een oudere techniek dan OLED en verbruikt meer accu. Als alle iPhones in 2020 van een OLED-scherm voorzien worden, komt bijvoorbeeld de donkere modus van iOS 13 een stuk beter uit.

Apple iPhone XR Review
Klik/tap voor groter.

5G alleen voor topmodellen

Als alle toestellen een OLED-scherm krijgen, hoe gaat Apple dan nog onderscheid maken tussen het instapmodel (nu de XR) en de topmodellen? Ook die vraag weet de analist te beantwoorden. Alleen de opvolgers van de iPhone XS en XS Max zouden 5G krijgen. De goedkopere XR-opvolger zou het nog met gigabit 4G moeten doen. In 2020 gaan waarschijnlijk de eerste 5G-netwerken in Nederland de lucht in, dus Apple is mooi op tijd. (Zie ook → T-Mobile wil in 2020 landelijk 5G-netwerk hebben)

Reageer op artikel:
‘Iedere iPhone in 2020 met OLED, ook nieuw compacter formaat’
Sluiten