‘Iedere iPhone in 2020 met OLED, ook nieuw compacter formaat’

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Terwijl we ons op maken voor de iPhone 11 en andere modellen voor 2019, doet de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo alvast een duit in het zakje voor de modellen die in 2020 gelanceerd worden. Apple zou volledig naar OLED-schermen switchen, maar 5G als premium functie houden.

In september 2019 zou Apple nog vasthouden aan een bekend concept. De iPhone XS (Max) krijgt een opvolger met OLED-scherm van 5,8- en 6,5-inch. Daarnaast komt er een iPhone XR-opvolger met 6,1-inch LCD-scherm. In 2020 gooit Apple naar verluidt de formaten op de schop.

‘iPhone in 2020 met nieuwe schermformaten’

Volgens Kuo komt Apple in 2020 met drie nieuwe iPhone-modellen. Ze hebben allemaal een OLED-scherm, maar de formaten worden helemaal anders. Er zou een model van 5,4-inch komen, wat kleiner is dan de 5,8-inch van de huidige iPhone XS. De opvolger van de XS Max krijgt naar verluidt een iets groter scherm, namelijk 6,7- in plaats van 6,5-inch.

Apple zou ook vasthouden aan een 6,1-inch scherm. Dat is even groot als de iPhone XR. Een groot verschil is dat de XR momenteel een LCD-scherm heeft. Dat is een oudere techniek dan OLED en verbruikt meer accu. Als alle iPhones in 2020 van een OLED-scherm voorzien worden, komt bijvoorbeeld de donkere modus van iOS 13 een stuk beter uit.

Apple iPhone XR
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: OMT/Dominick Vietor)

5G alleen voor topmodellen

Als alle toestellen een OLED-scherm krijgen, hoe gaat Apple dan nog onderscheid maken tussen het instapmodel (nu de XR) en de topmodellen? Ook die vraag weet de analist te beantwoorden. Alleen de opvolgers van de iPhone XS en XS Max zouden 5G krijgen. De goedkopere XR-opvolger zou het nog met gigabit 4G moeten doen. In 2020 gaan waarschijnlijk de eerste 5G-netwerken in Nederland de lucht in, dus Apple is mooi op tijd. (Zie ook → T-Mobile wil in 2020 landelijk 5G-netwerk hebben)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  En nog sneller, en nog meer emoticons, en nog meer games. Leuk, leuk, leuk?

 • Profielfoto
  Cihan

  Ben eerder benieuwd naar de prijzen. De huidige prijzen zijn niet meer te rechtvaardigen in MIJN ogen. Kijk je bv naar de grootste concurrent dan zie je een forse prijsdaling maar het product blijft uiteraad even goed:) Ik denk dat als Apple zo door gaat een fors markt aandeel gaat inleveren.

 • Profielfoto
  arno1975

  Cihan op 17 juni 2019 19:01
  Ben eerder benieuwd naar de prijzen. De huidige prijzen zijn niet meer te rechtvaardigen in MIJN ogen. Kijk je bv naar de grootste concurrent dan zie je een forse prijsdaling maar het product blijft uiteraad even goed:) Ik denk dat als Apple zo door gaat een fors markt aandeel gaat inleveren.

  Hoe kan het product “even goed” zijn als het op Android draait?

 • Profielfoto
  Di May

  Dus de huidige iPhone X-bezitters zullen in 2020
  dan enkel de keuze hebben tussen een kleiner
  5,4-inch of een 6,7-inch scherm als ze niet
  bij 4G willen blijven steken …

  Houdt volgens mij geen steek.

 • Profielfoto
  Melle

  Zolang ze die kleine versie ook de beste camera geven en op elk vlak gaan voor de beste telefoon (en niet een bepaalde budget strateige

 • Profielfoto
  Melle

  Budget/marketing strategie volgen) dan komt het helemaal goed met die iPhone verkopen.

  Maar dat gaan ze dus duidelijk niet doen – en zolang ze niet terug het zo best mogelijke product als ze kunnen gaan maken, gaan ze het Apple van Tim cook blijven.

  Wat natuurlijk op middellange termijn de garantie is op meeste zekerste geld verdienen, maar zowel op de korte, als lange termijn enkel garantie geeft op failure.

  Nu goed – ik weet hèt uiteraard beter, dan dat volledige management van appel. Logisch.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Cihan op 17 juni 2019 19:01
  Ben eerder benieuwd naar de prijzen. De huidige prijzen zijn niet meer te rechtvaardigen in MIJN ogen. Kijk je bv naar de grootste concurrent dan zie je een forse prijsdaling maar het product blijft uiteraad even goed:) Ik denk dat als Apple zo door gaat een fors markt aandeel gaat inleveren.

  Dat roep jij nu al jaaaaaren hier en op andere fora net zoals vele anderen. Laten we het er maar op houden dat tot nu toe heeft hun strategie ze geen windeieren gelegd. Maar als je het maar lang genoeg roept heb je ooit gelijk.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  De wil van de consument om steeds meer geld uit te geven kan je héél ver oprekken.

  Ondertussen is het marktaandeel high-end-smartphones echter wel redelijk stevig aan het dalen. Dat zegt ook wel iets.

 • Profielfoto
  puccini

  pruus op 17 juni 2019 18:50
  En nog sneller, en nog meer emoticons, en nog meer games. Leuk, leuk, leuk?

  Ja leuk, nog meer van die rotzooi bedoel je !