Noah Korevaar
Noah Korevaar App Store 4 juni 2019
Leestijd: 1 minuut

Verrassing: iPadOS ondersteunt muizen en trackpads

Vrijwel elke update voor de iPad focust meer en meer op productiviteit. Voor veel gebruikers blijft het gemis van een muis echter toch een deal breaker. Het compleet nieuwe iPadOS brengt daar echter verandering in.

iPadOS ondersteunt muizen en trackpads

Dat heeft de ontwikkelaar Steve Troughton-Smith ontdekt. Hij ging aan de slag met de bèta voor ontwikkelaars. Na door het nieuwe besturingssysteem gespit te hebben kwam hij een opvallende nieuwe feature tegen: de iPad ondersteunt nu USB en Bluetooth muizen. Ook accessoires als Apple’s eigen Magic Trackpad worden ondersteund.

Voor nu is het een toegankelijkheids-feature, maar voor gebruikers die serieus werk op hun tablet willen verrichten is dit groot nieuws. De ondersteuning voor muizen en trackpads valt onder de noemer AssistiveTouch. De accessoires die je aansluit simuleren de aanraking van een vinger.

Hopelijk is dit het begin van een bredere ondersteuning voor muizen in iPadOS, als standaard optie. Naast ondersteuning voor muizen en trackpads brengt iPadOS een flinke lading aan andere nieuwe features met zich mee, allemaal met een focus op productiviteit.

Meer nieuwe features

Zo krijgt Safari een flinke upgrade met custom fonts, instellingen per website en andere opties, kun je widgets plaatsen op je homescreen en werkt multitasken nu ook een stuk soepeler. Voor een overzicht van alle nieuwe features kun je ons aankondigingsartikel lezen.

Nu ontwikkelaars met de bèta van iOS 13 en iPadOS aan de slag kunnen gaan, zullen we de komende dagen waarschijnlijk nog meer van dit soort nieuwe features te zien gaan krijgen. Veranderingen die Apple niet op het podium heeft benoemd, maar waar gebruikers wel al jaren naar uitkijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verrassing: iPadOS ondersteunt muizen en trackpads
Sluiten