Nieuw in iOS 13: twee paar AirPods met één iPhone verbinden

Door: Raymon Mens - 9 reacties
AirPods
(Afbeelding: Pexels)

In iOS 13 voegt Apple een kleine maar nuttige functie voor bezitters van AirPods toe. Het wordt mogelijk om twee setjes tegelijk met een iPhone of iPad te gebruiken. Handig als je samen naar muziek wil luisteren of een film kijkt op bijvoorbeeld de iPad.

Deze functie werkt erg intuïtief. Je begint eerst alleen met luisteren en houdt het extra paar AirPods in de buurt van de iPhone of iPad terwijl je het doosje opent. Daarna zullen ze als extra setje bruikbaar zijn en komt dezelfde audio uit alle twee de setjes. Zo hoef je geen oortjes meer te delen.

Meerdere AirPods, één iPhone met iOS 13

Dit werkt onder iOS 13 standaard met alle apps. Dus niet alleen met Apple Music, maar ook met Spotify en Netflix. Ontwikkelaars hoeven geen aanpassingen te doen. Het is ook mogelijk om het volume per verbonden setje te regelen. Nummers overslaan kan alleen met de ‘hoofd’ AirPods die al eerder met de iPhone verbonden waren.

Tijdens onze korte test was de audio prima synchroon. Zowel bij muziek als een video. Het maakt bovendien niet uit of de eerste of tweede generatie AirPods gebruikt wordt. Mixen is mogelijk. Dit werkt echter niet met andere Bluetooth-kopdtelefoons en dat is best gek. Bij enkele Android-toestellen is het wel mogelijk om twee paar draadloze oortjes te verbinden.

AirPods iOS 13 - 001
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

iOS 13 is nu beschikbaar

De iOS 13 is nu beschikbaar voor iPhone. iPadOS 13 laat nog tot 30 september op zich wachten. De update werkt op bijna ieder toestel dat nu ook iOS 12 kan draaien, behalve de iPhone 5s en 6. Naast deze zijn er nog veel meer nieuwe functies. Bekijk ze allemaal in ons alsmaar groeiende dossier.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Tjerker

  En met de beats studio3?

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Die dochter van de Hulk ziet er beter uit dan dr vader.

 • Profielfoto
  AT024

  Bedankt voor het nieuws… maar wel oud nieuws

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  Wat ik me afvraag, is of mogelijk is bekabelde en draadloze oortje te combineren…

 • Profielfoto
  Kristof Vantorre

  Heb je daar Bluetooth 5.0 voor nodig of werkt dit ook op de vorige versies van Bluetooth?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Yh-xxl op 11 juni 2019 21:08

  Wat ik me afvraag, is of mogelijk is bekabelde en draadloze oortje te combineren…

  Ga ik morgen proberen!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Kristof Vantorre op 11 juni 2019 21:49

  Heb je daar Bluetooth 5.0 voor nodig of werkt dit ook op de vorige versies van Bluetooth?

  Niet nodig. Het werkt ook met de oude eerste generatie AirPods die nog Bluetooth 4.2 hebben.

 • Profielfoto
  pruus

  Jammer dat het niet met alle Bluetooth apparaten werkt. Dan was het een dikke plus, nu een plus.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Apple TV?