Nieuw in iOS 13: onbekende bellers direct naar voicemail

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Bellen was ooit de enige manier om contact te houden. Tegenwoordig geven mensen vaker de voorkeur aan WhatsApp, iMessage of andere Berichten-apps. Oproepen van onbekende bellers zijn lang niet meer altijd welkom en in iOS 13 speelt Apple handig op die behoefte in.

De aankomende iOS-versie heeft namelijk de mogelijkheid om onbekende bellers direct naar je voicemail te sturen. Deze optie staat standaard uitgeschakeld, maar kan optioneel worden ingeschakeld. Wanneer een beller als ‘onbekend’ bestempel wordt, behoeft ook nog wat nuance.

Onbekende bellers blokkeren in iOS 13

In het menu InstellingenTelefoon van iOS 13 zit een extra optie genaamd Houd onbekende bellers stil. Deze functie zorgt ervoor dat je iPhone niet overgaat bij een oproep van een onbekend nummer. Je krijgt wel de melding dat je een gesprek gemist hebt, maar je toestel zal met iOS 13 niet overgaan. Oproepen worden als je voicemail hebt ingeschakeld direct naar je voicemail gestuurd. Als je geen voicemail ingeschakeld hebt, krijgen bellers (via je provider) de melding dat je niet bereikbaar bent.

Voor dit filter is niet ieder nummer dat niet in je contacten staat ook een onbekend nummer. Een iPhone kijkt bij een inkomende oproep in je mailboxen of een nummer niet al eens in een e-mail gebruikt is. Als dat wel het geval is, wordt de oproep alsnog doorgelaten. Anonieme oproepen met een afgeschermd nummer worden wel altijd geblokkeerd. Dit filter is dus aardig slim.

iOS 13 onbekende nummers 001
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

iOS 13 is nu beschikbaar

De iOS 13 is nu beschikbaar voor iPhone. iPadOS 13 laat nog tot 30 september op zich wachten. De update werkt op bijna ieder toestel dat nu ook iOS 12 kan draaien, behalve de iPhone 5s en 6. Naast deze zijn er nog veel meer nieuwe functies. Bekijk ze allemaal in ons alsmaar groeiende dossier.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Mcegbert

  Ik word altijd met verel plezier een echte aso als mensen mij onbekend bellen. Leuk filter, maar mijn fouten Alter ego wil ik liever niet missen dus ik denk dat ik het niet altijd zal gebruiken.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  YES!! Ook anonieme bellers worden weggewezen. Kheb daar echt enorm last van sinds ik van tmobile naar simpel ben overgestapt. En simpel blijft maar opzadelen dat het bij de toestelfabrikant ligt. Zij kunnen het zelf toch ook blokkeren!!

 • Profielfoto
  neuerburg

  Perfect. Van mij hoeven alleen anonieme nummers geblokkeerd te worden. Maar onbekende nummers is ook al handig

 • Profielfoto
  Antaeus

  👍🏼

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Mooi zo geen telemarketeers meer

 • Profielfoto
  Frans

  neuerburg op 10 juni 2019 14:12
  Perfect. Van mij hoeven alleen anonieme nummers geblokkeerd te worden. Maar onbekende nummers is ook al handig

  Bijna perfect. Voor mij zouden het twee schuifjes mogen zijn, onbekende nummers stil houden en anonieme/geblokkeerde nummers stil houden. Daarnaast zou ik dan een zwarte lijst willen hebben waar je nummers die je stil wilt houden aan toe kunt voegen, heel simpel via de recente gesprekken lijst in de telefoon app, tappen op het i-icoontje en dan op de optie ‘zet op zwarte lijst’.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Frans op 10 juni 2019 18:55

  neuerburg op 10 juni 2019 14:12
  Perfect. Van mij hoeven alleen anonieme nummers geblokkeerd te worden. Maar onbekende nummers is ook al handig

  Bijna perfect. Voor mij zouden het twee schuifjes mogen zijn, onbekende nummers stil houden en anonieme/geblokkeerde nummers stil houden. Daarnaast zou ik dan een zwarte lijst willen hebben waar je nummers die je stil wilt houden aan toe kunt voegen, heel simpel via de recente gesprekken lijst in de telefoon app, tappen op het i-icoontje en dan op de optie ‘zet op zwarte lijst’.

  Dat laatste kan toch gewoon al heel lang. Recente gesprekken, op i en dan onderaan, blokkeer deze beller