Nieuw in iOS 13: meer inzicht in datagebruik persoonlijke hotspot

Door: Raymon Mens - 0 reacties

iOS 13 zit vol grote en kleine vernieuwingen. De donkere modus (Dark Mode) is ongetwijfeld een van de grotere vernieuwingen. Meer Inzicht in het datagebruik van je persoonlijke hotspot is een kleine toevoeging, maar desalniettemin een handige extra.

Je kunt in iOS 13 niet alleen zien hoeveel data je persoonlijke hotspot heeft gebruikt, maar ook welk apparaat die data gebruikt. Je vindt dit gek genoeg niet onder het kopje ‘Persoonlijke hotspot’ van het Instellingen-menu. De optie zit onder de instellingen van het mobiele netwerk.

Persoonlijke hotspot: data per apparaat

Je kunt de nieuwe optie vinden aan de onderkant van het menu InstellingenMobiel netwerkPersoonlijke hotspot. Door daar op het totale datagebruik te tikken, krijg je een specificatie per apparaat. Bij een update naar iOS 13 zal de categorie ‘Andere apparaten’ nog het grootst zijn, omdat hier geen gegevens van geregistreerd zijn. Vanaf iOS 13 gaat de teller echter per apparaat lopen.

Helaas moet je de teller nog steeds handmatig resetten. Het is niet mogelijk om het dataverbruik per maand te zien. Als je de periode nooit gereset hebt, zie je het datagebruik sinds je iPhone voor het eerst online is gegaan.

iOS 13 persoonlijke hotspot 001
Klik/tap voor groter.

Meer iOS 13…

iOS 13 werd tijdens WWDC 2019 aangekondigd. Ontwikkelaars kunnen inmiddels aan de slag met de eerste bètaversie. De publieke bèta wordt begin juli verwacht. Naast deze zijn er nog veel meer nieuwe functies. We verzamelen ze allemaal in dit dossier.

Reacties

0 reacties