Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 juni 2019

Nieuw in iOS 13: meer inzicht in datagebruik persoonlijke hotspot

iOS 13 zit vol grote en kleine vernieuwingen. De donkere modus (Dark Mode) is ongetwijfeld een van de grotere vernieuwingen. Meer Inzicht in het datagebruik van je persoonlijke hotspot is een kleine toevoeging, maar desalniettemin een handige extra.

Je kunt in iOS 13 niet alleen zien hoeveel data je persoonlijke hotspot heeft gebruikt, maar ook welk apparaat die data gebruikt. Je vindt dit gek genoeg niet onder het kopje ‘Persoonlijke hotspot’ van het Instellingen-menu. De optie zit onder de instellingen van het mobiele netwerk.

Persoonlijke hotspot: data per apparaat

Je kunt de nieuwe optie vinden aan de onderkant van het menu InstellingenMobiel netwerkPersoonlijke hotspot. Door daar op het totale datagebruik te tikken, krijg je een specificatie per apparaat. Bij een update naar iOS 13 zal de categorie ‘Andere apparaten’ nog het grootst zijn, omdat hier geen gegevens van geregistreerd zijn. Vanaf iOS 13 gaat de teller echter per apparaat lopen.

Helaas moet je de teller nog steeds handmatig resetten. Het is niet mogelijk om het dataverbruik per maand te zien. Als je de periode nooit gereset hebt, zie je het datagebruik sinds je iPhone voor het eerst online is gegaan.

iOS 13 persoonlijke hotspot 001
Klik/tap voor groter.

Update nu beschikbaar

De iOS 13 is nu beschikbaar voor iPhone. iPadOS 13 laat nog tot 30 september op zich wachten. De update werkt op bijna ieder toestel dat nu ook iOS 12 kan draaien, behalve de iPhone 5s en 6. Naast deze zijn er nog veel meer nieuwe functies. Bekijk ze allemaal in ons alsmaar groeiende dossier.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 13: meer inzicht in datagebruik persoonlijke hotspot
Sluiten